Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 8. 2008,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 8. 2008, 16.26

8 let

Duhovnik: KDS se zavzema za "tiho večino"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Krščansko demokratska stranka (KDS) je zbrala 750 podpisov državljanov, potrebnih za vložitev kandidatne liste, je pojasnil predsednik stranke Jože Duhovnik.

Podpise so zbirali, saj niso dobili treh potrebnih podpisov poslancev Poudaril je, da se stranka zavzema za "tiho večino" volivcev. V KDS sicer v medijih pričakujejo enako obravnavo kot druge stranke. "Družina, domoljubje, tradicija in veselje do življenja" "Pred nami je kandidatna lista, s katero nam ni težko stopati v volilni boj in doseči naš cilj, vstop v parlament," je ob predstavitvi kandidatne liste stranke poudaril njen predsednik. KDS po njegovih besedah poudarja vrednote, kot so družina, domoljubje, tradicija in veselje do življenja - slednje je tudi njihov slogan. "Naš slogan bo podprla tiha večina, ki ne vpije, ne deluje nastopaško, ampak izraža veselje do življenja," je izpostavil Duhovnik.

Zapis "glas tihe večine" se bo po njegovih besedah pojavljal tudi na vseh strankinih plakatih s pokrajinskimi motivi. Duhovnik želi, da bi "glas tihe večine volivcem dal občutek, da je nastopil čas, ko se glas odda tistemu, ki misli resno in zanesljivo".

"Nova svežina ter prava usmeritev" Kot je prepričan predsednik KDS, bodo kandidati stranke v primeru izvolitve v parlamentu pomenili "novo svežino ter pravo usmeritev". Sam kot predsednik kandidira v bohinjsko-blejskem okolišu ter v Škofji Loki. Nekdanji poslanec NSi Janez Drobnič kandidira v Ribnici, nekdanja članica SDS Angelca Likovič v Ajdovščini, nekdanji član NSi Marko Štrovs pa v Trebnjem, je pojasnil predsednik KDS.

Janez Drobnič je poudaril, da je "buren odziv poslancev pri iskanju podpisov, potrebnih za kandidaturo KDS, pokazal, da bo KDS igrala pomembno vlogo". Po njegovih besedah so bili namreč "odzivi in pritiski na poslance, da ne bi podpisali podpore, potrebne za kandidaturo KDS, močni".

Duhovnik: KDS ima identičen položaj kot Zares in Lipa Izpostavil je še, da med volilno kampanjo pričakujejo enakovredno in enakopravno obravnavo v medijih kot druge stranke. "Doslej nismo bili enakopravno obravnavani, ker resno posegamo v ta prostor," je prepričan. Ob tem dodaja, da ima KDS "identičen položaj kot Zares in Lipa". "KDS ima enega poslanca, nastali pa smo tako kot ostale stranke," je dejal. Stranka zato po njegovih besedah "pričakuje tudi sklep ministrstva za javno upravo, kot ga je izdalo v primeru stranke Zares in Lipa, ko so povprašali glede nastopanja na javni televiziji".

Ne spreglejte