Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
16.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 16.35

7 let, 12 mesecev

Direktor urada za varnost vinjen povzročil nesrečo, nato pa odstopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor Urada za varnost in zaščito pri policiji Silvo Vrbančič je zaradi prometne nesreče, ki jo je s službenim vozilom v vinjenem stanju povzročil v petek zvečer, podal svoj odstop.

Generalni direktor policije Janko Goršek je Vrbančičev odstop že sprejel. Kot so zapisali na Policijski upravi Ljubljana, se je v petek okoli 22. ure na avtocesti Ljubljana-Kranj v bližini Vodic zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Direktor Urada za varnost in zaščito je s službenim vozilom vozil iz smeri Ljubljane proti Kranju. Domnevno zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki ga je v isti smeri vozil 32-letni voznik. Vozilo je drselo ob odbojni ograji Vozilo 32-letnika je po trčenju odbilo desno preko odstavnega pasu in zdrsnilo s ceste, Vrbančičevo vozilo pa je drselo ob odbojni ograji, nato pa obstalo na prehitevalnem pasu. Dele vozil na cesti je tik po trčenju prevozila še 33-letna voznica osebnega avtomobila.

Policisti so ugotovili, da je direktor urada Vrbančič vozil v vinjenem stanju. Alkotest je pokazal 0.65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad dovoljeno mejo, ki jo določa zakon. Ker se Vrbančič z rezultatom alkotesta ni strinjal, je opravil še strokovni pregled. Rezultati slednjega niso bili znani takoj, zato direktor urada ni bil pridržan, so mu pa policisti prepovedali vožnjo, so še navedli na PU Ljubljana.

Po nesreči je poklical Gorška Vrbančič je o nesreči po mobilnem telefonu takoj poklical direktorja policije Janka Gorška. Kot so pojasnili v službi za odnose z javnostmi pri policiji, takšno prakso - torej klic nadrejenega - določajo navodila. S torkom Vrbančič torej ne bo več vodil Urada za varnost in zaščito, na policiji pa napovedujejo, da bodo javnost kmalu tudi seznanili s tem, kdo ga bo nasledil.

Policiste je na kraj nesreče sicer poklicala poslanka stranke SD Melita Župevc, ki se je s prijateljico po naključju peljala mimo.

Ne spreglejte