SiolNET. Novice Slovenija
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Debela toča v Trbovljah poškodovala tudi nekaj avtomobilov #foto

0,84

termometer

Včeraj zvečer je vremenska fronta z neurjem prešla območja občin Črna na Koroškem, Hrastnik, Trbovlje, Vransko, Šentilj, Sveti Tomaž in Puconci. Ponekod je padala tudi debela toča, ki jo je spremljal silovit naliv, v Trbovljah je poškodovala tudi nekaj avtomobilov.

Fotografija debele toča prihaja iz Trbovlja, kjer se je včeraj zvečer razbesnela močna nevihta, ki jo je spremljal tudi...

Posted by Neurje.si on Wednesday, 1 July 2020

Najbolj sta bili prizadeti območji občin Trbovlje in Hrastnik. Toča je poškodovala ostrešja nekaj objektov, meteorna voda je poplavila železniški podvoz in nekaj objektov, hudourniške meteorne vode so na cestišča nanesle zemljino in drug material ter spodjedle zemljišče in s tem ogrožale en stanovanjski objekt, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. 

Današnja močna nevihta, ki se je okrepila med Trojanami in Vranskim ter potovala v smeri Celjske kotline, se je nato...

Posted by Neurje.si on Wednesday, 1 July 2020
Nevihta Novice Še bo toplo, nastane lahko kakšna močnejša nevihta

Močan veter je odkril ostrešje enega objekta in podrl nekaj dreves. Zabeležen je bil en udar strele, zaradi katerega je tlelo v telekomunikacijski napravi v stanovanjskem objektu.

Iz dela Slovenije, predvsem Štajerska in Dolenjska, lahko danes zvečer v smeri Hrvaške, severno od Zagreba, opazujete...

Posted by Neurje.si on Wednesday, 1 July 2020

Skupno je bilo zabeleženih 15 dogodkov, pri čemer je bilo za sanacijo posledic aktiviranih devet gasilskih enot in v enem primeru tudi potapljači.

Takšno je bilo stanje ob popoldanskem neurju na območju Vranskega. Nevihta superceličnega tipa je postregla s silovitim...

Posted by Neurje.si on Wednesday, 1 July 2020

Gasilci so izčrpali vodo iz poplavljenih objektov, zasilno prekrili poškodovana ostrešja, razžagali in odstranili podrto drevje ter odmašili odtoke meteorne vode. Ponekod so si pri sanaciji posledic meteorne hudourniške vode pomagali s težko mehanizacijo, še poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin