Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 18.48

8 let

Danes v Danes: reportaže z EuroBasketa iz Celja, Kopra in z Jesenic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v informativni oddaji Danes si lahko ogledate reportaže z EuroBasketa. V oddaji med drugim tudi o prostovoljcih na EuroBasketu, o konkurenčnosti Slovenije ter reorganizaciji občin.

Prve tekme Eurobasketa so za nami. In prva presenečenja: Latvijci so premagali Bosno in Hercegovino, Finska pa Turčijo. Na stavnicah napovedujejo končno zmago Španije, Lipko pravi drugače. Ekipe Planet TV bodo pripravile reportaže iz Celja, Kopra in z Jesenic. Med prvenstvom organizatorjem v vseh štirih mestih skupaj pomaga več kot tisoč prostovoljcev. Ti skrbijo tako za košarkarje in njihove spremljevalce kot tudi za medije in obiskovalce tekem. Večina je Slovencev, najstarejši ima 75 let. Okoli 60 prostovoljcev prihaja iz drugih evropskih držav, med njimi eden celo iz Kolumbije. Vse pa druži eno: ljubezen do košarke. Medtem ko se naši košarkarji uvrščajo v vrh tega športa v Evropi, je Slovenija na letošnji lestvici globalne konkurenčnosti zdrsnila navzdol. Med 148 državami smo se znašli na 62. mestu. V primerjavi z lanskim letom smo izgubili šest mest.

Projektu reorganizacije občin so namreč prižgali zeleno luč vsi predsedniki koalicije. Po tem predlogu občine ne bi smele imeti manj kot 5.000 prebivalcev, tako bi bilo občin okoli 120 namesto današnjih 212. Za nameček pa Virant predstavlja še nov predlog, s katerim bi občinam na leto vzeli skupaj še vrtoglavih sto milijonov.

Slovenci smo ob krizi in vedno novih podražitvah prisiljeni dvakrat obrniti vsak evro, prihranke pa iščemo tudi z nakupi v tujini. Tudi bencina: 95-oktanski je v naši soseščini dražji samo v Italiji. Cenejši je na Madžarskem, Hrvaškem in tudi v Avstriji. Slabe pol ure od Maribora ga prodajajo za kar 15 centov ceneje.

Pred časom smo vam pokazali vrt na strehi stanovanjske hiše, kjer profesor Gojko Stanič že 18 let goji svojo zelenjavo, danes vam predstavljamo. Triglavski urbani vrt, ki ne potrebuje zemlje, le dovolj vode in ribe. Naša ekipa je preverila, ali zelenjava v takšnih pogojih sploh uspeva in koliko vse skupaj stane.

Ne spreglejte