Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
18.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 18.25

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Nam Hrvaška nagaja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v oddaji Danes o odstopu zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, o predlogu zakona o Slovenskem državnem holdingu in o vetrovih, ki so premikali strehe in ruvali drevesa.

Korupcijski lobiji, zlagani poznavalci zdravstva, celo mafija – vse to se omenja kot razlog odstopa zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja. Sam Gantar pa je postal prvi minister za zdravstvo v zgodovini Slovenije, ki je javno spregovoril o korupciji ter lobijih v slovenskem zdravstvu. To je zapisal tudi v svojo odstopno izjavo.

Koaliciji se tudi danes ni uspelo uskladiti o predlogu zakona o Slovenskem državnem holdingu. Nezadovoljni ostajajo predvsem v DeSUS. Ni se jim namreč uspelo uskladiti glede vprašanja, kdo bo upravljal sredstva Kada. V DeSUS po Erjavčevih besedah želijo, da s premoženjem, ki se bo prenašalo na Kad, razpolaga in upravlja Kad sam. Poleg tega vztrajajo, da se mora na Kad prenesti tudi tretjinska naložba v Zavarovalnici Triglav. A minister za finance Uroš Čufer na te želje danes ni pristal.

Cincanje in odlašanje z ustanovitvijo Slovenskega državnega holdinga pa ima še eno posledico. Ker se zadeve ne premaknejo z mrtve točke, je s položaja direktorja Slovenske odškodninske družbe odstopil direktor Tomaž Kuntarič, v zadnjem času znan predvsem po tem, da mu ni uspelo preprečiti Mišičevega naskoka na čelo Luke Koper. Kuntarič po za zdaj znanih informacijah 1. januarja odhaja v Gorenje, kjer je že bil zaposlen pred petimi leti.

V državi in vrhu politike so vse bolj neznosne razmere, sesuva se vlada, v zunanji politiki nam ne gre nič boljše. V reševanju sporov s Hrvaško nikakor ne držimo vajeti v svojih rokah. Nam Hrvaška nagaja?

Slovenci smo teden začeli tudi z vetrovi, ki so premikali strehe in drevesa na Primorskem in Gorenjskem. Severni veter je znova ruval drevesa iz zemlje, v Kokrici pri Kranju je tridesetmetrsko steblo poškodovalo garažo in streho stanovanjskega objekta, tudi drugod so po zraku frčala drevesa. Tako naj bi bilo še prihodnja dva dneva.

V oddaji Danes tudi o nasilju nad ženskami: med 783 primeri so bile žrtve nasilja ženske v kar 721 primerih. Žal je še vedno premalo žensk, ki o tem spregovorijo na glas. Žal so mnogokrat žrtve tudi otroci.

Ne spreglejte