Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
18.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 20. 9. 2013, 18.33

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Medja zaenkrat ostaja na čelu NLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o seji nadzornega sveta NLB, na kateri so sklenili, da Janko Medja ostaja na čelu največje slovenske banke, o čiščenju slovenske obale, o tabornikih in o bučah velikankah.

Janko Medja po včerajšnji odmevni policijski preiskavi ostaja na čelu Nove Ljubljanske banke. To pa še ne pomeni, da je spet trdno v sedlu. Nadzorni svet banke bo v prihodnjih dneh znova odločal o njegovi usodi.

Brez zdrah, le z veliko mero pozitivne tekmovalnosti pa se odvija največji športni dogodek v samostojni Sloveniji - Eurobasket. Zvečer bodo slovenski junaki igrali proti ukrajinski reprezentanci in se borili za peto mesto.

Oboroženi zamaskirani neznanci so v nakupovalnem središču v kenijski prestolnici Nairobi streljali na obiskovalce in zaposlene, pri tem pa ubili najmanj 22 ljudi, ranili več kot 50, nekaj pa naj bi jih še zajeli kot talce.

Grozljiva nesreča se je zgodila tudi na železniških tirih v Kamniku. Dva nezadovoljna delavca sta ugrabila vlak, ki je na železniškem prehodu silovito trčil v osebni avtomobil. Vlak se je nato z zmečkanim vozilom pred seboj zagozdil v železniškem predoru. Pri reševanju so pomagali gasilci, policijske specialne enote in druge reševalne ekipe. K sreči je tokrat šlo le za vajo.

V več kot 40 državah po vsem svetu je potekalo čiščenje morskih obal, tudi v Sloveniji. Težava, ki jo za okolje predstavljajo odpadki v morju, je vse večja, takšna čistilna akcija pa je eden od načinov, s katerimi prostovoljci dokaj uspešno preprečujejo večje onesnaženje.

Med zelo zavzete naravovarstvenike, ki lepo skrbijo in živijo z naravo, sodijo tudi taborniki. Taborništvo je v Sloveniji prisotno že od leta 1951 in združuje okoli 10.000 tabornikov.

Za trajen svetovni mir ni nobenih zagotovil, mir ni samoumeven in si je zanj potrebno aktivno prizadevati, je na vseslovenskem zborovanju za mir poudaril predsednik države Borut Pahor. Prireditev so na Cerju ob pomniku braniteljem slovenske zemlje tokrat pripravili že petič.

Letošnji 5.mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, Sladka Istra, je privabil številne obiskovalce in ponudnike. Za priznanja se je potegovalo 43 tort, sladic in sladkih vin. Vsi tekmovalci so se izvrstno potrudili, zmagal pa je lahko le eden.

Ne spreglejte