Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 7. 2014,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 20. 7. 2014, 17.56

8 let

Danes v Danes: Konoplja bi lahko Sloveniji prinesla več kot tisoč delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes med drugim o tradicionalni slovesnosti pri Ruski kapelici, o gospodarskih možnostih, ki jih ponuja konoplja, ter o uspehih Slovenije na evropskem prvenstvu v cheerleadingu.

Pred nami so zahtevni gospodarski izzivi, a kot kaže, nam ne bo uspelo, če ne bomo presegli bremena narodne razklanosti. Nova Slovenija vztraja pri dostojnem pokopu vseh žrtev pobojev. In zahteva ustrezno zakonsko podlago. Novoizvoljeni šef Evropske komisije Jean-Claude Juncker je spet okrcal Slovenijo. Vlada mu še ni poslala predloga z imenom kandidata za prihodnjega komisarja. Tja si še vedno želi Alenka Bratušek, kar pa Junkerju ni všeč. Politična in gospodarska elita Slovenije pa je danes drla na Vršič k Ruski kapelici. Poleg spomina na umrle ruske vojake jih je na gorski prelaz gnalo sklepanje gospodarskih povezav z eno od najmočnejših ekonomij na svetu. Blagovna menjava z Rusijo namreč raste. Velik udarec pa lahko Slovenijo doleti z najnovejšimi evropskimi sankcijami. Slovenija je za tuje vojake, padle na svojem ozemlju, ustrezno poskrbela. Ob tem dogodku pa ne moremo prezreti dejstva, da imajo druge države še vedno velik dolg do umrlih Slovencev, ki so se bojevali pod okriljem Avstro-Ogrske in umrli na vzhodni in zahodni fronti.

Konoplja je rastlina, ki ima velik potencial v gradbeništvu, zdravstvu in prehrani. Izraba vseh možnosti, ki jih konoplja ponuja, bi lahko Sloveniji prinesla več kot tisoč novih delovnih mest. A za gojenje te rastline na kmetijskih površinah pri nas še vedno ni pravega zanimanja.

Harley Davidson je kultna znamka motorjev, ki je obnorela svet. Pa tudi Slovence. V Lipici ta konec tedna hrumijo motorji ljubiteljev iz Slovenije in Italije.

Na evropskem prvenstvu v cheerleadingu in cheer plesu v nemškem Bonnu je bila Slovenija najuspešnejša država. Naši tekmovalci so osvojili kar 16 medalj, od tega pet naslovov evropskih prvakov. V studiu bomo gostili sestri Špelo in Lizo Urbančič, edini Slovenki, ki sta ponosni lastnici popolne zbirke odličij s svetovnih prvenstev.

Ne spreglejte