Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
18.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 18.50

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Frizerji in kozmetičarke bijejo plat zvona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V informativni oddaji Danes o sindikatih, ki jim članarine niso dovolj, o vplivu gospodarske krize, dogajanju v parlamentu in o znamenitem poročilu protikorupcijske komisije.

Čeprav sindikati na leto zberejo pravo bogastvo na račun članarin, za nekatere to ni dovolj. Vodja sindikalne izpostave na ljubljanski onkologiji Mitja Kert je tako začel dodatno prositi za denar pri sponzorjih. Ker gre za podjetja iz zasebnega sektorja, ki morajo za svoj denar trdo delati, sploh v teh časih pa številna komajda shajajo, so gospodarstveniki ogorčeni. Podatki kažejo, da vpliv gospodarske krize vsak dan občutijo že več kot tri četrtine Slovencev. Kupna moč se manjša, s tem tudi potrošnja, to pa jemlje kruh številnim podjetnikom in obrtnikom. Ljudje se v krizi najprej odpovemo nenujnim dobrinam, kot so na primer frizerske in kozmetične storitve. Frizerji in kozmetičarke zato bijejo plat zvona.

Mali podjetniki propadajo, država pa se redi. Kar milijardo in pol si je Slovenija nepričakovano izposodila v petek. Prodaja triletnih državnih obveznic je sicer smiselna, toda obresti so za odstotno točko previsoke, skrbi vzbuja tudi skrivnostna prodaja pod mizo, pravijo strokovnjaki, o novih dolgovih, za katere ne vemo, kdo jih bo plačal, so se ob začetku redne novembrske seje kresala tudi mnenja v parlamentu.

Črni oblaki se zgrinjajo nad znamenitim poročilom protikorupcijske komisije o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank. Drago Kos, nekdanji predsednik protikorupcijske komisije, namreč v svoji študiji trdi, da je njegov naslednik, Goran Klemenčič, poročilo spisal precej po domače, bolj kot organom pregona pa je bilo namenjeno javnosti.

V oddaji Danes tudi o Pedru Opeki, ki je na obisku v Sloveniji, o revščini na Jesenicah ter o avtošolah in vozniških dovoljenjih.

Ne spreglejte