Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
16.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2013, 16.40

7 let, 12 mesecev

Civilna iniciativa za družino stopila v bran Kucler Dolinarjevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok podpira odločitev vlade, da je za slovensko članico Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) imenovala Mojco Kucler Dolinar.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so "zaskrbljeni nad neutemeljenim, krivičnim in diskriminatornim blatenjem njenega dobrega imena in ugleda Republike Slovenije s strani podpisnikov odprtega pisma Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric ter ministrov Sveta Evrope".

Dodali so še, da je Kucler Dolinarjeva znana kot načelna in dosledna zagovornica človekovih pravic. "Znana so njena načela za dosledno spoštovanje človekovih pravic otrok, ki jih je zastopala tudi v času kampanje o spornem Družinskem zakoniku, ki so ga državljanke in državljani prepričljivo zavrnili na referendumu leta 2012." Po njihovem mnenju si v svojem javnem delovanju prizadeva za temeljno pravico vsakega človeka do dostojnega pokopa, ki je v naši državi še vedno odvzeta več 10.000 ljudem. Zavzema se tudi za dosledno spoštovanje verske svobode vseh veroizpovedi, so še zapisali v sporočilu za javnost.

"Mnogi podpisniki odprtega pisma tem njenim prizadevanjem za temeljne človekove pravice v Sloveniji nasprotujejo, nekateri med njimi so znani kot kristjanofobi in zelo nestrpni do verujočih sodržavljanov ter tudi sicer nestrpni do drugače mislečih. V njihovih nestrpnih izjavah v pismu je mogoče prepoznati diskriminatoren poskus onemogočiti Mojco Kucler Dolinar pri njenem domačem in mednarodnem delovanju," so še dodali.

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok razumejo to odprto pismo kot neutemeljeno in neprimerno blatenje Mojce Kucler Dolinar in Slovenije doma in v tujini. Zato priporočajo pristojnim predstavnikom v državah članicah Sveta Evrope, da to pismo razumejo kot "ponesrečen poskus diskvalifikacije gospe Mojce Kucler Dolinar zaradi njenega doslednega zavzemanja za spoštovanje univerzalnih človekovih pravic vseh državljanov". Predlagajo tudi, da ga v tem smislu štejejo za brezpredmetnega.

Ne spreglejte