Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2015,
17.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NSi Ljudmila Novak zdravstvena reforma zdravstvo

Nedelja, 24. 5. 2015, 17.38

7 let, 12 mesecev

Če ne bo vlada predlagala zdravstvene reforme, jo bo pa NSi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
NSi bo še pred parlamentarnimi počitnicami vložila predloge za pet zakonov oziroma ukrepov, med drugim tudi o zdravstveni reformi, je na taboru NSi povedala predsednica stranke Ljudmila Novak.

Če zdravstvene reforme ne bo kmalu predlagala vlada, jo bo pa NSi, je v Beltincih napovedala Ljudmila Novak. Dejala je še, da bodo v stranki pripravili zakone oziroma ukrepe tudi o popravku razmerja med neto in bruto plačami in o manjših obremenitvah malih in mikro podjetij.

Mnogo politikov in državljanov ne zanimajo žrtve in svojci Nagovor je sicer Novakova začela z ugotovitvijo, da mnogo politikov in državljanov ne zanimajo žrtve in njihovi svojci in jim ni mar za resnico, saj je le NSi branila zakon o vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki so ga tudi sami predlagali.

Kako si v NSi predstavljajo socialno državo Povedala je še, da si v NSi socialne države ne predstavljajo tako, da veliko ljudi dobi socialno pomoč, pač pa tako, da jih ima čim več delo, za katero dobijo dostojno plačilo.

V Sloveniji imamo težave s sprejemanjem odgovornosti Dotaknila se je tudi zadnjih afer. Za prejšnjega obrambnega ministra Janka Vebra je dejala, da se je na vso moč oklepal funkcije, kar kaže, da imamo v Sloveniji težave s sprejemanjem subjektivne in tudi objektivne odgovornosti. Podobno je v zdravstvu, kjer se "kljub smrti sedmih ljudi, morda celo več, nihče od odgovornih ne čuti krivega za ta grozljiva odkritja na nevrološkem oddelku v Ljubljani".

Nezakonito je po njenih besedah ravnal tudi prvi državni tožilec, kar naj bi odkrili štirje različni organi, kljub temu pa ga državnotožilski svet ni razrešil. Zato se je vprašala, kako naj državljani zaupajo takšnemu sodstvu in takšni državi, kjer pravniki oziroma njihovi organi ne spoštujejo njihovih sklepov, medtem pa vedno znova poslušamo, da je treba spoštovati odločitve sodišč in drugih ustanov pravne države.

Ne spreglejte