Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
12.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Natisni članek

napad kraljica Elizabeta II. grad Windsor

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 12.19

2 leti, 3 mesece

Na božični dan je s samostrelom hotel ubiti kraljico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Britanska policija preiskuje videoposnetek, na katerem naj bi osumljenec, ki je na božični dan nezakonito vstopil na območje gradu Windsor, zagrozil z atentatom na kraljico. Na posnetku je videti tudi samostrel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na videoposnetku, ki ga je pridobil časnik The Sun in ga je osumljenec objavil na računu Snapchat nekaj minut pred poskusom vdora, je mogoče videti zamaskiranega moškega s kapuco, ki v rokah drži samostrel. Pri tem nagovarja kamero in grozi, da bo poskusil ubiti kraljico. Dodal je, da gre za maščevanje za pokol, ki so ga leta 1919 zagrešile britanske sile proti protestnikom v Indiji.

Scotland Yard je potrdil, da preiskovalci ocenjujejo vsebino videoposnetka. Tiskovni predstavnik policije pri tem ni želel komentirati identitete osebe na posnetku. Prav tako dogodka niso želeli komentirati v Buckinghamski palači.

Novice Samomorilec bombo sprožil na vhodu v restavracijo, šest mrtvih

Najstnika prijeli in poslali v psihiatrično oskrbo

19-letnega osumljenca so ustavili takoj po tistem, ko je zašel na območje gradu, ter ga aretirali zaradi suma vdora ali posega v zaščiteno območje in posedovanja orožja. Kasneje je policija sporočila, da so ga poslali v psihiatrično oskrbo.

V gradu so bili v tistem času kraljica Elizabeta II. ter nekateri drugi člani kraljeve družine, med njimi princa Charles in Edward z ženama. Moški ni vstopil v nobeno od poslopij, člane kraljeve družine pa so o dogodku obvestili.

Pred skoraj 40 leti moški prišel do kraljičine spalnice

Poskusi vdora tako v prostore gradu Windsor kot tudi v Buckinghamsko palačo, kraljičino rezidenco v središču Londona, po poročanju AFP niso redki. Najnevarnejši poskus sega v leto 1982, ko se je 30-letnemu Michaelu Faganu uspelo prebiti do kraljičine spalnice v Buckinghamski palači.

Chris Noth
Trendi Spolnega napada ga je obtožila še ena ženska
Ne spreglejte