Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
16.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2013, 16.15

8 let, 5 mesecev

Bratuškova: Slovenski gasilci so izjemno pomemben del slovenske družbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Premierka Alenka Bratušek se je sestala z vodstvom Gasilske zveze Slovenije in izrazila podporo vlade gasilstvu pri nas. Še posebej je izpostavila pomen predanosti prostovoljnih gasilcev in gasilk.

Kot so po srečanju v kabinetu predsednice vlade zapisali v sporočilu za javnost, se premierka namreč zaveda, da so slovenski gasilci "izjemno pomemben del slovenske družbe, ki zagotavlja najvišjo možno mero varnosti prebivalstva pred naravnimi nesrečami".

Ob tem je izrazila tudi zadovoljstvo nad dejstvom, da kriza ni močno posegla v gasilstvo, čeprav so ukrepi delno prizadeli tudi poklicne gasilce. "Pa vendar ostaja gasilstvo ne le bistven dejavnik pri reševanju naravnih nesreč, ampak ima tudi posebno socialno vlogo povezovanja ljudi, saj so gasilski domovi za prebivalce tudi prostori srečevanj in druženj," so še zapisali v kabinetu Bratuškove.

Predsednik gasilske zveze Anton Koren je predsednici vlade sicer na kratko predstavil njihovo delo, ki trenutno poteka predvsem v luči priprav na 16. kongres zveze, ki bo prihodnjo soboto.

Gasilska zveza Slovenije šteje po zadnjih podatkih že čez 150.000 članov, njihovo število pa še vedno raste. Med njimi je okoli 30.000 članic, raste pa tudi število mladih gasilcev. Posebno skrb namenjajo tudi veteranom, ki sicer niso več aktivni v akcijah reševanja, a ostajajo njihovi zvesti člani, je še zapisano v sporočilu.

Vsi prisotni so se spomnili tudi pokojnega Mirana Bogataja in izjemno pomembne vloge, ki jo je imel s svojim prizadevnim delom za področje razvoja gasilstva na Slovenskem.

Ne spreglejte