Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2021,
11.46

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

22

Natisni članek

Alenka Bratušek Franc Kramar

Sreda, 3. 2. 2021, 11.46

3 leta, 2 meseca

Bratuškova je v poslanskih klopeh zamenjala Kramarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

22

Alenka Bratušek | Foto STA

Foto: STA

Poslanke in poslanci državnega zbora so na današnji izredni seji potrdili poslanski mandat Alenki Bratušek, ki je v poslanskih klopeh nadomestila v soboto umrlega poslanca Franca Kramarja. Pred tem je potekala žalna seja DZ ob njegovi smrti.

Poslanke in poslanci so se s smrtjo poslanca SAB Franca Kramarja uradno seznanili na začetku včerajšnje izredne seje, na kateri so potrjevali osmi protikoronski zakon.

O prenehanju poslanskega mandata je nato DZ s sklepom obvestil državno volilno komisijo (DVK). Ta je sprejela ugotovitveni sklep, da Kramarjev poslanski mandat prevzame kandidat, ki je v njegovi volilni enoti na volitvah poslancev leta 2018 dosegel drugi najboljši rezultat. To je uspelo predsednici SAB Alenki Bratušek.

DVK je ugotovitveni sklep poslala v DZ, kjer ga je obravnavala in potrdila mandatno-volilna komisija. Bratuškova je morala prejeti končno potrditev še na glasovanju v DZ, kar se je zgodilo na današnji seji.

Alenka Bratušek
Novice Bratuškova bi pokojnega poslanca Kramarja lahko nadomestila že ta teden

Kramar, ki je bil v zadnjem času bolniško odsoten zaradi dolgotrajne bolezni, je umrl pretekli konec tedna. 60-letni Kramar, rojen v Bohinjski Bistrici, je bil dvakrat župan Občine Bohinj, leta 2018 pa je bil izvoljen med poslance SAB, v DZ je bil član več parlamentarnih odborov.

DZ se je z žalno sejo poklonil Kramarju

DZ se je z žalno sejo poslovil od pokojnega Kramarja. Bil je človek dejanj, spoštovan, ker je gradil mostove, je dejal predsednik DZ Igor Zorčič. V SAB se ga bodo po besedah vodje strankine poslanske skupine Maše Kociper spominjali kot pokončnega in ponosnega človeka. Oba pa sta spomnila tudi na njegovo ljubezen do domačega Bohinja.

Žalne seje so se udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša in predsednik DS Alojz Kovšca.

Ne spreglejte