Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Škofja Loka

Sreda, 18. 12. 2013, 13.25

8 let

Bo 22 milijonov evrov vredna obvoznica končana do konca leta 2015?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Državna revizijska komisija je obe pritožbi na izbiro izvajalca del za dokončanje poljanske obvoznice zavrnila. Pogodba z izvajalcem naj bi bila podpisana še ta teden.

Cesta, ki bo razbremenila mesto jedro Škofje Loke in olajšala pot proti Poljanski dolini, bo tako vendarle lahko končana do konca leta 2015 in sofinancirana iz evropskih sredstev.

Kot so sporočili iz Direkcije za ceste, je Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil v torek sprejela odločitev, da kot neutemeljena zavrne oba zahtevka za revizijo na izbor izvajalca, ki sta ju dala dva neizbrana izvajalca iz Bosne in Hercegovine Euro-Asfalt in Integral Inženjering s partnerjem splošno gradbeno družbo Gorenjc.

Vlagatelja obeh revizijskih zahtevkov sta navajala, da po njihovi presoji izbrana ponudba Gorenjske gradbene družbe ne izpolnjuje referenčnega pogoja, zato sta naročniku predlagala razveljavitev odločitve o izbiri izvajalca. Direkcija je najprej oba zahtevka sama zavrnila kot neutemeljena, postopek pa se je avtomatično nadaljeval pred Državno revizijsko komisijo, ki je pritrdila direkciji.

Poljansko obvoznico naj bi za 22,19 milijona evrov skupaj s partnerjema partnerjem OHL ŽS in Iskra Sistemi dokončala Gorenjska gradbena družba, ki izvaja dela tudi na prvi etapi obvoznice.

Škofjeločani praznovali novico o nadaljevanju gradnje poljanske obvoznice Ob današnji novici, da je državna revizijska komisija zavrnila obe pritožbi na izbor izvajalca del, so Ločani pripravili pravo praznovanje. Ob vižah narodnozabavne glasbe in ob kuhanem vinu ter piškotih se je zbralo okrog sto prebivalcev Spodnjega trga, Poljanske ceste in Puštala, katerih življenje močno otežuje gost promet mimo njihovih hiš. Veseli so, da je po letu in pol truda Družba RS za ceste vendarle uspela izbrati izvajalca del za dokončanje razbremenilne ceste, ki bo promet speljala iz središča mesta. Glede na vse dosedanje izkušnje pa vseeno ostajajo tudi nekoliko skeptični, ali bo že več kot 40 let obljubljena obvoznica v dveh letih res dokončana.

Ne spreglejte