Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
19.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

volitve anketa

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 19.22

6 let, 6 mesecev

Anketa: Stranka Mira Cerarja malce izgubila, a še naprej močno vodi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na parlamentarnih volitvah bi zanesljivo zmagala Stranka Mira Cerarja (SMC), ki bi v državnem zboru zasedla od 34 do 40 sedežev, sledi ji stranka SDS, ki bi jih zasedla od 22 do 28.

Po raziskavi javnega mnenja, ki jo je za Planet Siol.net opravil Episcenter, bi na volitvah, če bi bile te danes, zmagala Stranka Mira Cerarja, ki ji anketa napoveduje 36,8 odstotka glasov. Cerarjeva stranka je sicer v primerjavi z anketo, objavljeno pred enim tednom, izgubila 1,7 odstotne točke.

Drugouvrščeno stranko SDS bi po raziskavi javnega mnenja obkrožilo 25 odstotkov volilnih upravičencev, kar je 0,1 odstotne točke manj kot pred enim tednom.

V parlamentu tudi Alenka Bratušek Prag parlamenta bi prestopile še stranke DeSUS z 9,1 odstotka glasov, naveza SD in Solidarnost s 7,3 odstotka, NSi s petimi odstotki, SLS s 4,7 odstotka in Zavezništvo Alenke Bratušek s 4,1 odstotka glasov.

Pozitivna Slovenija bi ostala brez poslanskih sedežev Pozitivna Slovenija se z 2,4 odstotka glasov ne bi uvrstila v novi sklic poslancev državnega zbora, pod pragom za vstop v parlament pa bi se po raziskavi javnega mnenja znašli še Piratska stranka Slovenije z 1,6 odstotka, Združena levica z 1,3 odstotka, stranka Verjamem z enim odstotkom, Zeleni Slovenije z 0,7 odstotka, SNS z 0,5 odstotka, Enakopravni deželani – Naprej Slovenija z 0,3 odstotka in DL z 0,2 odstotka.

Stranka SMC s 34, SDS pa z 22 sedeži v novem sklicu parlamenta Ob novem sklicu parlamenta bi Stranki Mira Cerarja zanesljivo pripadalo 34 sedežev (največ 40), stranki SDS 22 sedežev (največ 28), DeSUS sedem sedežev (največ 10), Socialnim demokratom pa pet sedežev (največ osem), medtem ko ankete stranki NSi napovedujejo možnost zasedbe šestih sedežev, SLS in ZaAB pa petih.

Udeležba višja Udeležba na volitvah bi bila, sodeč po rezultatih raziskave, 35-odstotna, kar je dve odstotni točki več kot pred enim tednom in štiri odstotne točke več kot ob prvem merjenju javnega mnenja 30. junija.

Ne spreglejte