Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2008,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2008, 16.48

8 let

Anketa: Na prvem mestu SD, na drugem SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po raziskavi oddelka za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine bi največ glasov v primeru parlamentarnih volitev to nedeljo dobil SD. Volilo bi jih 18 odstotkov anketiranih. Sledi SDS s 14%.

Tretje mesto bi zasedli Zares, četrto pa SNS

Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi bil na tretjem mestu Zares (4,9 odstotka anketiranih), takoj za njim pa SNS (4,8 odstotka). Sledijo DeSUS in SLS (po 3,7 odstotka), LDS (2,8 odstotka) in NSi (1,2 odstotka). Na volitve ne bi šlo 14,1 odstotka vprašanih, neopredeljenih je 30,2 odstotka, odgovora pa ni želelo povedati 1,8 odstotka vprašanih.

Da je delo predsednika Türka dobro meni 76 odstotkov vprašanih Tri četrtine (76,1 odstotka) vprašanih ocenjuje dosedanje delo predsednika države Danila Türka kot dobro oziroma zelo dobro, kot slabo ali zelo slabo pa 4,7 odstotka.

Gre pri nedavnih kriminalističnih preiskavah v gradbeništvu za boj vlade proti tajkunom? 57,5 odstotka sodelujočih v raziskavi meni, da gre pri nedavnih kriminalističnih preiskavah v gradbenih podjetjih za napovedan boj vlade proti tajkunom, nasprotnega mnenja pa je 29,5 odstotka vprašanih.

Pri anketi je sodelovalo 1000 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije

Javnomnenjsko raziskavo o aktualni problematiki v Sloveniji je na vzorcu 1000 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije med 18. in 21. februarjem opravila SPEM Komunikacijska skupina iz Maribora.

Kdo ali kaj je SPEM? Oddelek za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine je član mednarodne organizacije ESOMAR (The World Organisation for Enabling Better Research into Markets, Consumers and Societies) in s tem podpisnik etičnega kodeksa javnomnenjskega in tržnega raziskovanja.

SPEM Komunikacijska skupina je specializirana agencija za svetovanje in izvajanje aktivnosti strateškega komuniciranja, odnosov z javnostmi, javnih zadev, raziskovanja in izobraževanja v regiji JV Evrope, je zapisano na njihovi spletni strani.

Ne spreglejte