Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2008,
13.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2008, 13.49

8 let, 3 mesece

Akcija Kraljedarjev za pomoč brezdomcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je danes na Prešernovem trgu v Ljubljani pripravilo stojnico, na kateri je možno kupiti Ulični Kraljedar 2008.

Sodelavka društva Tanja Vuzem je dejala, da je treba dialog z brezdomci gojiti ter razvijati skozi vse leto. "V času praznikov je več dobrodelnosti, a tudi čez leto bi bilo lepo, če bi se ljudje večkrat obrnili k njim," je pojasnila sodelavka društva Kraljev ulice. Za akcijo z žepnimi koledarčki oziroma kraljedarji so se v društvu odločili iz dveh razlogov, in sicer zaradi druženja z ljudmi in promocije društva ter zaradi čisto praktičnega razloga - "zaloge kraljedarjev za leto 2008", je še povedala Tanja Vuzem. Napovedala je tudi novo dvojno številko revije Kralji ulice, ki bo izšla 21. januarja.

Revija izide v nakladi 10.000 izvodov

Revija Kralji ulice je prvi slovenski časopis za brezdomstvo in sorodna socialna vprašanja v nakladi 10.000 izvodov. Pri projektu oziroma pisanju sodeluje 7 ljudi, različnih izobrazbenih profilov.

Društvo izdaja tudi brošurico Sit obrit in umit, kjer je objavljena ponudba različnih pomoči brezdomkam in brezdomcem v Ljubljani.

Ne spreglejte