Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2012,
15.32

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 1. 2012, 15.32

7 let, 3 mesece

Zvon Ena čaka le še na odločitev sodišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Cerkveni holding Zvon Ena, čaka le še na odločitev tamkajšnjega okrožnega sodišča o tem, ali bo zavrnil ugovor NLB proti vodenju postopka prisilne poravnave, ali pa ga bo pahnil v stečaj.

Okrožna sodnica mariborskega sodišča Nevenka Đebi je danes prisluhnila pričanju finančnega izvedenca Franca Kolenca, ki je že pred časom izdelal Zvonu Ena precej naklonjeno mnenje, v katerem je zapisal, da na podlagi upoštevanih dejstev verjame v več kot polovično možnost uspešne izvedbe načrta finančnega prestrukturiranja. V nasprotno ga ni prepričalo niti dejstvo, da je Zvon Ena tako rekoč že ostal brez pomembnega deleža v T-2, niti dejstvo, da banke družbi ne nameravajo reprogramirati milijonskih dolgov.

Kolenc vztraja pri svoji oceni Kolenc je tudi na današnjem naroku zatrdil, da pri svoji oceni še vedno vztraja, pri čemer je od izdelave mnenja minilo že kar precej časa, tako da so se v tem obdobju okoliščine že lahko spremenile. Med temi vsekakor velja omeniti dejstvo, da je poleg NLB pred časom tudi Abanka sodišču poslala dopis, v katerem zagotavlja, da Zvonu ne namerava reprogramirati terjatev, v NKBM pa so z dopisom zavrnili navedbe, da bi med njimi in Zvonom obstajal kakršenkoli dogovor o prodaji delnic.

Pečenko predložil dokument o dogovoru z nemško investicijsko družbo Novo dejstvo pa je danes predstavil tudi pravni zastopnik zadolženega holdinga Bojan Pečenko, ki je sodišču predložil dokument, s katerim je želel dokazati, da je z avstrijsko konzultantsko družbo MCS v navezi z nemško investicijsko družbo TAP09 sklenjen dogovor o vstopu v Zvon Ena, pri čemer bi ta investitor nase prevzel vsaj 40 odstotkov neposrednih obveznosti do NLB. Družba TAP09 se je pred časom že omenjala, in sicer kot tista, ki naj bi jo zanimal vstop v medtem že propadlo Gospodarstvo Rast.

"Doslej nobena ponudba ni bila realizirana" Zastopnik NLB Ramon Setnikar je takšnemu predlogu ugovarjal, rekoč, da jim je dolžnik doslej dal že več podobnih ponudb, a doslej nobena od njih ni bila realizirana, prav tako ni bilo predloženo nobeno zavarovanje, ki bi dokazovalo resnost ponudbe. V NLB so zato še naprej prepričani, da je najboljša rešitev stečaj, nezadovoljni z izvedenskim mnenjem pa so predlagali imenovanje novega izvedenca finančne stroke.

Odločitev o usodi Zvona Ena v mesecu dni Sodnica Đebijeva je tudi to možnost zavrnila kot nepotrebno in napovedala, da je zadeva zrela za razsojo. Kdaj se bo o njej izrekla, ni želela napovedovati, zagotovo pa to ne bo v osmih dneh, saj gre po njenih besedah za dokaj zapleteno zadevo. Predvidoma bi pisna odločitev o usodi Zvona Ena lahko bila znana v mesecu dni.

Ne spreglejte