Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
7.02

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 6. 2013, 7.02

7 let, 8 mesecev

Pogodba za prenos terjatev pripravljena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pogodba za prenos terjatev na t. i. slabo banko je pripravljena, ker pa vrednosti prenosa niso v skladu s pričakovanji Evropske komisije, še ni podpisana, so sporočili iz DUTB-ja.

Ob tem so v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) zapisali, da so pogovori z vsemi akterji konstruktivni. Proces bodo nadaljevali prihodnji teden. Končali ga bodo takoj, ko bodo dobili potrebno zeleno luč, so še navedli in dodali, da so v zadnjih dneh pripravili tudi temelje za prihodnje prenose, ki čakajo na izvedbo.

Iščejo pilotni primer za prvi prenos Pojasnili so še, da so z direktorata Evropske komisije za konkurenčnost (DG Competition) prejeli usmeritve, ki so precej omejujoče glede tega, kaj je mogoče storiti, da ne bi tvegali kršitev zahtev glede državne pomoči. Še naprej tako iščejo pilotni primer za prvi prenos, ki bo ustrezal tako slovenski zakonodaji kot zahtevam komisije.

V slabo banko najprej okoli 100 milijonov evrov terjatev Kot je v Bruslju nakazala premierka Alenka Bratušek, pa naj bi bila vrednost prvega svežnja slabih terjatev iz Nove ljubljanske banke, ki ga bodo po tržni ceni prenesli na slabo banko najpozneje v začetku prihodnjega tedna in ki ne potrebuje soglasja Bruslja, okoli 100 milijonov evrov. Premierka je sicer ob tem poudarila, da gre za okvirne ocene.

Prvi sveženj slabih terjatev bodo po premierkinih besedah na slabo banko prenesli danes ali najpozneje v ponedeljek oziroma v torek. "Danes nisem govorila z ministrom za finance. Govorila sva včeraj. On je rekel, da bo absolutno, če ne danes, pa bo v ponedeljek, torek opravljen prenos prvega, manjšega paketa, za katerega ne potrebujemo soglasja EU-ja," je povedala Bratuškova.

Ne spreglejte