Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
9. 10. 2014,
14.39

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2014, 14.39

7 let, 7 mesecev

Največji kitajski hedge sklad upravlja z več kot milijardo dolarjev

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Najuspešnejši kitajski hedge sklad Golden China Fund je v desetletnem upravljanju presegel eno milijardo dolarjev sredstev. Večino je ustvaril v finančnem, nepremičninskem in tehnološkem sektorju.

Sklad, ki ga upravlja podjetje Greenwoods Asset Management ustanovitelja Georgea Jianga, je imel konec avgusta v upravljanju 1,1 milijarde dolarjev sredstev, je za Bloomberg dejal vodja hongkonške pisarne Joseph Zeng. Magično mejo ene milijarde dolarjev so prvič presegli konec julija.

Sklad, ki stavi na vzpone in padce delnic, zasleduje trende hedge skladov, ki vlagajo na kitajsko borzo. Stavijo predvsem na slabe rezultate podjetij v zadnjih treh letih, v katerih se je upočasnila rast kitajskega trga. Sklad je konec avgusta zabeležil 14,5-odstotno rast. Je zelo razpršen in se izogiba vlaganjem v en sam sektor. V desetletnem obdobju je zabeležil 28,6-odstotno letno rast. Ta je najvišja med vsemi hedge skladi, ki vlagajo v kitajske vrednostne papirje.

Med dolgimi pozicijami sklada so bile konec avgusta tako delnice finančnih in nepremičninskih podjetij, kakor tudi delnice tehnoloških, medijskih in telekomunikacijskih podjetij. Kratke pozicije ima sklad v delnicah proizvajalcev gradbenega materiala in strojev. Tako dolge in kratke pozicije držijo v delnicah podjetij, ki proizvajajo osnovne življenjske potrebščine.

Petino dobička gre v uspešnost upravljanja Golden China Fund zaračunava 1,5 odstotka upravljavske provizije in 20 odstotkov provizije za uspešnost. Greenwoods Asset Management v vseh svojih skladih skupaj upravlja 3,6 milijard dolarjev sredstev. Njegov drugi največji sklad Greenwoods China Alpha je imel konec avgusta 489 milijonov evrov aktive.

Podjetje pričakuje, da bo kitajsko gospodarstvo letos zraslo od sedem do 7,5 odstotka.

Ne spreglejte