Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2015,
11.29

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 5. 6. 2015, 11.29

7 let, 7 mesecev

Mramor zanika, da bi ga DUTB obvestila o prevzemu hotelov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Finančni minister Dušan Mramor je zanikal, da naj bi že pred mesecem dni vedel za namero DUTB, da bi prevzela več kot 30 odstotkov slovenskih hotelov.

Mali delničarji podali ovadbo na policijo in KPK Društvo Mali delničarji Slovenije je v zadevi Sava in Istrabenz na ATVP podalo dopolnitev prijave tržne manipulacije zoper DUTB, ministrstvo za finance in ministrstvo za gospodarstvo.

Prav tako so v MDS na policijo podali naznanitev suma storitve kaznivega dejanja zaradi suma zlorabe trga finančnih instrumentov, prijavo pa so posredovali tudi komisiji za preprečevanje korupcije.

Pogovori naj bi pred mesecem dni potekali v Varšavi med Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) in investicijsko banko Bank of America Merrill Lynch, ki ji je DUTB pred dobrim mesecem dni že prodala svoje terjatve do Proteja in skupine ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways.

"Nisem bil v Varšavi. Strogo se držim tega, da se politične odločitve ločijo od strokovnih. O nameri DUTB sem izvedel dan prej od državnega sekretarja Metoda Dragonje. O tem seveda moram biti informiran, odločitev pa ne sprejemam," je ob robu mednarodne konference o gospodarskih izzivih Slovenije v Ljubljani dejal Mramor v izjavi novinarjem.

V društvu upajo, da bodo omenjeni organi hitro sprožili ustrezne preiskave, preden bodo delničarji in upniki Save ter Istrabenza še bolj oškodovani.

Dogovarjanje DUTB in finančnega ministrstva o protipravni zaplembi delnic Kot še navajajo v MDS, je iz medijskih objav mogoče zaslediti, da naj bi bilo finančno ministrstvo že dalj časa seznanjeno z namero DUTB o zaplembi delnic ter posledično več kot očitnim poskusom zlorabe finančnega trga in postopka prestrukturiranja družb Sava in Istrabenz.

Predsednika vlade Mira Cerarja še pozivajo, da v najkrajšem mogočem času sprejme ustrezne ukrepe zoper odgovorne na obeh ministrstvih, ki so s protipravnimi manevri očitno bili seznanjeni, vendar nihče ni pomislil, kakšne bodo posledice in škoda, ki so jo povzročili preostalim upnikom in 26 tisoč delničarjem Save ter Istrabenza.

Ne spreglejte