Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
9.59

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Mesnine dežele Kranjske inšpektorat MDK hrana

Petek, 6. 7. 2018, 9.59

5 let, 9 mesecev

MDK dokončno zapira vrata, za zaposlene še iščejo rešitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
MDK | Foto Sanja Hrgota

Foto: Sanja Hrgota

Skupina Jata Emona, nova lastnica obrata Mesnin dežele Kranjske (MDK) v ljubljanskem Zalogu, se je po tem, ko so inšpektorji za varno hrano sredi januarja obrat zaradi slabih higienskih razmer zaprli začasno, odločila, da bo obrat zaprla dokončno. Kompleks je zdaj naprodaj, poroča Dnevnik.

"Vložek v urejanje obrata, ki je izgubil zaupanje potrošnikov, smo ocenili kot nesmiseln, za nameček je družba MDK že brez te težave v zadnjih letih poslovala s kar precejšnjo izgubo," je za časnik pojasnil prvi mož Jate Emone Stojan Hergouth.

MDK je imel približno 100 stalno zaposlenih delavcev. Polovico so jih prezaposlili znotraj in tudi zunaj skupine Jata Emona, nekaj jih je odšlo ali so se upokojili, pet jih opravlja končna dela v MDK, za 30 zaposlenih še iščejo rešitve in so na čakanju.

"Kupca še nimamo, potekajo cenitve in zapiralna dela"

Ves kompleks MDK, ki meri približno 70.000 kvadratnih metrov, je zdaj naprodaj. "Kupca še nimamo, potekajo cenitve in zapiralna dela," je povedal prvi mož Jate Emone. Izkušnje kažejo, da tovrstna prodaja ni lahek zalogaj, a tokrat imajo prodajalci to prednost, da gre za industrijsko območje v Ljubljani.

Jata Emona je v začetku marca kupila močno zadolženo družbo Kras, v katere 100-odstotni lasti je bil tudi MDK. A uradna lastnica Krasa je šele nekaj dni, ko je soglasje agencije za varstvo konkurence postalo pravnomočno.

Na trg bodo poskušali čim prej vrniti programe poznanih mesnih izdelkov

Jata Emona ima 60-odstotni lastniški delež tudi v družbi Pivka Perutninarstvo, ki je v začetku tega tedna zagnala proizvodnjo mesnih izdelkov v prostorih propadlega Mipa v Kromberku pri Novi Gorici. Po Hergouthovih napovedih bo tam za Kras proizvajala tudi nekatere izdelke MDK.

"V najkrajšem času bomo poskušali vrniti na trg program hrenovk, Aljaževo salamo, bloško klobaso ter druge Krpanove dobrote in Kraljeve mesnine," je napovedal za Dnevnik.

Ne spreglejte