Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
10.49

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Izola podjetništvo

Sobota, 12. 10. 2013, 10.49

7 let, 2 meseca

Izolska občina bo razdelila 150 tisoč evrov za spodbujanje podjetništva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izolska občina je pred dnevi objavila javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za spodbujanje razvoja podjetništva in gospodarstva v občini za tekoče leto.

Okvirna višina razpisanih nepovratnih proračunskih sredstev znaša 150 tisoč evrov. Rok za oddajo vlog je 21. oktober.

Sredstva, ki se dodeljujejo kot nepovratna sredstva skladno s pravili o dodeljevanju državnih pomoči "de minimis", se v letošnjem letu razpisujejo za ukrepe spodbujanja začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj, spodbujanja promocijskih aktivnosti podjetij ter za subvencioniranje stroškov za delovanje mladih podjetij, so sporočili z občine.

Upravičenci so: samostojni podjetniki ter mikro, male in srednje gospodarske družbe Upravičeni prejemniki so samostojni podjetniki ter mikro, male in srednje gospodarske družbe, ki so registrirane po Zakonu o gospodarskih družbah ter imajo sedež dejavnosti na območju občine Izola.

Predmet subvencije so upravičeni stroški, nastali v obdobju od 22. oktobra 2012 do 21. oktobra letos.

Pri spodbujanju začetnih investicij so pogoji za pridobitev pomoči, da se investira v opredmetena osnovna sredstva za ustanovitev, razširitev oz. razvoj obstoječega obrata v smislu bistvenih sprememb proizvoda ali proizvodnega procesa obstoječega obrata v predelovalni, storitveni ali razvojno-raziskovalni dejavnosti. Pri tem se mora investicija ohraniti na območju občine vsaj dve leti po dodelitvi sredstev, izhaja iz razpisa, ki je objavljen tudi na spletni strani občine.

Posameznemu upravičencu bodo sofinancirali le eno investicijo Posameznemu upravičencu bodo sofinancirali le eno investicijo, ki predstavlja zaključeno celoto. Skupna višina odobrenih sredstev ne sme presegati 60 odstotkov upravičenih stroškov celotne vrednosti posamezne investicije, maksimalna višina zneska odobrenih sredstev za sofinanciranje investicije pa znaša deset tisoč evrov.

Namen dela razpisa, ki zadeva spodbujanje promocijskih aktivnosti, je sofinanciranje upravičenih stroškov za udeležbo podjetnikov na sejmih doma in v tujini ter spodbujanje promocijskih aktivnosti podjetij. Pogoj za pridobitev pomoči je udeležba na sejmih doma in v tujini, pri čemer bo občina sofinancirala stroške najetja sejemskega prostora in postavitve stojnice. Posamezni prejemnik bo deležen 60 odstotkov upravičenih stroškov, vendar največ tri tisoč evrov.

Cilj javnega razpisa je znižati stroške mladim podjetjem Namen subvencioniranja stroškov za delovanje mladih podjetij je olajšati delovanje mladih podjetij in spodbuditi nastanek novih, subvencionirati stroške njihovega poslovanja ter prispevati k ugodnejšemu okolju za razvoj podjetništva. Cilj javnega razpisa je znižati stroške mladim podjetjem.

Do sredstev so upravičene osebe, ki imajo sedež na območju občine, ki so registrirale dejavnost v skladu z obstoječo zakonodajo kot pravne ali fizične osebe ter na trgu opravljajo pridobitno dejavnost. Do subvencije pa so upravičeni subjekti, ki imajo registrirano dejavnost manj kot tri leta.

Višina pomoči lahko znese do sto odstotkov upravičenih stroškov in največ tri leta za posameznega upravičenca. Posamezni vlagatelj lahko prijavi mesečno upravičene stroške največ v višini do 80 evrov za stroške računovodskih storitev, do 30 evrov za stroške članstva v obrtni zbornici ter 32 evrov za stroške pavšalnega prispevka za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Vsi zneski so brez davka na dodano vrednost.

Ne spreglejte