Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
29. 8. 2014,
12.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

GoOpti prevozi

Petek, 29. 8. 2014, 12.13

7 let, 2 meseca

GoOpti kljub deževnemu poletju z odličnimi rezultati

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mlado podjetje GoOpti je med poletnimi meseci z nizkocenovnimi prevozi do letališč ustvarilo 40-odstotno rast prihodkov. S širitvijo na Hrvaško želijo uspešno zgodbo ponoviti tudi tam.

Nizkocenovni cestni prevoznik GoOpti od leta 2011 po ugodnih cenah ponuja prevoze do okoliških letališč, medmestne prevoze in prevoze do glavnih slovenskih znamenitosti, letos poleti pa so dodali še redne prevoze do prekmurskih term. Z zadnjimi računajo predvsem na upokojence.

Začeli z enim kombijem, zdaj jih imajo 41 Do zdaj so prepeljali že več kot 200 tisoč potnikov, njihove stranke so večinoma domači in tuji turisti, petina je poslovnih uporabnikov. Pred tremi leti so začeli z enim kombijem, zdaj jih imajo že 41. Prevoze opravljajo še z 12 osebnimi vozili, pred kratkim pa so v svoj vozni park dodali tudi avtobus. Z enim izmed vozil so samo lani prevozili prek 320 tisoč kilometrov. Vozila so v njihovi lasti, a večina kupljena prek leasinga.

Zaposlujejo 12 delavcev za nedoločen čas, vse voznike, trenutno jih imajo okoli 100, pa zaradi narave dela najemajo. Trenutno se poigravajo z mislijo o spremembi obstoječega poslovnega modela, s katerim bi v sistem vključili prevoznike s svojimi vozili.

Lani so prihodke podvojili So edini nizkocenovni prevoznik v Sloveniji z inovativnim sistemom spletnih rezervacij za prevoz potnikov. Z njim prepoznavajo povpraševanje, s čimer skušajo optimizirati ceno prevoza in zasedenosti vozil. Prevoz je potrjen takoj po spletnem nakupu, storitev pa 100-odstotno zagotovljena, čeprav boste morda edini potnik v vozilu. Cene so v splošnem nižje, če prevoz rezervirate prej in potujete v skupini.

Glede na opisano v Sloveniji zavzemajo 100-odstotni tržni delež, sicer pa med preostalimi ponudniki prevozov okoli 70-odstotnega. Lani so z 2,4 milijona evrov prihodke podvojili, čisti dobiček pa je presegel 150 tisoč evrov.

Letos zabeležili 40-odstotno rast Kljub za turiste vremensko neugodnemu letošnjemu poletju se lahko pohvalijo s 40-odstotno rastjo prometa, kar je presenetilo tudi njih. Največje povpraševanje po storitvah mladega podjetja imajo namreč v poletnih mesecih, prav tako največ prevozov opravijo v zadnjem mesecu leta. Promet v jesenskih, zimskih in pomladnih mesecih je v primerjavi s poletnim povpraševanjem nižji, a kljub temu letos glede na enako obdobje lani beležijo rast.

Kot pravijo, vseh potencialov v Sloveniji še niso izčrpali, zato osnovnim storitvam stalno dodajajo nove možnosti, nove prevoze, nove razdalje in skrbijo za še večje udobje svojih potnikov. A kljub temu so se pogumno podali osvajat nove trge. Za letošnjo širitev na Hrvaško so se odločili iz enakega razloga kot pred tremi leti, ko so nov način prevozov ponudili v Sloveniji.

Na Hrvaško vstopili kot prvi nizkocenovni prevoznik "Hrvaška ima podobno kot Slovenija slabše letalske povezave in posledično višje cene letalskih prevozov. Tudi tamkajšnjim potnikom smo želeli pomagati, da na cenovno ugodnejši način prispejo na okoliška letališča. Do našega vstopa na trg mnogo potnikov ni vedelo, da obstajajo letalski prevozi do iste destinacije z bližnjega letališča (ne domačega) po veliko bolj ugodni ceni. To idejo smo našim potnikom globoko ukoreninili. S širitvijo na Hrvaško pa smo želeli potnikom dopolniti ponudbo s pogostejšimi prevozi do hrvaških mest," odločitev za vstop na hrvaški trg pojasnjuje Marko Guček, ki je eden izmed dveh ustanoviteljev podjetja.

Franšizo GoOpti na Hrvaškem je kupilo hrvaško podjetje Panturist, ki je član Arrive, ta pa je v lasti Deutsche Bahna. Po franšiznem sistemu poslujeta tudi njihovi poslovalnici v Mariboru in Kopru.

Po Hrvaški se želijo širiti tudi drugam Na Hrvaškem želijo predvsem dvigniti zavest ljudi in vedenje, da lokalno letališče v njihovi regiji ni edino, temveč so le uro ali dve vožnji stran letališča, ki nudijo občutno nižje cene enakih letalskih prevozov. "Do vstopa GoOptija na hrvaški trg so imeli to znanje le izkušeni turisti, z GoOptijem pa pomagamo širiti to idejo med širšo populacijo. Kar pa nam tudi uspeva, saj zaznavamo pozitivne trende rasti," pravi Guček.

Svoje preizkušene storitve želijo ponuditi tudi v drugih evropskih državah, trenutno se ozirajo v Italijo in Avstrijo. Ob podpori investitorjev so zanje zanimivi tudi Poljska, vzhodni del Nemčije in Španija.

Ne spreglejte