Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
14.45

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 9. 2013, 14.45

7 let, 3 mesece

1 kavica za letno vzdrževanje enega metra državne ceste?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predlog rebalansa proračuna za naslednje leto neuradno predvideva skoraj 90-odstotno zmanjšanje sredstev za redno vzdrževanje državnih cest, in sicer samo osem milijonov evrov.

V državni direkciji za ceste, ki skrbi za omrežje okoli šest tisoč kilometrov hitrih, glavnih in regionalnih cest, neuradnega predloga rebalansa proračuna za leto 2014, po katerem bi imeli za vzdrževanje omenjenega cestnega omrežja le okoli 8 milijonov evrov, ne komentirajo. Tudi ne, kaj to pomeni za polovico od 6000-kilometrskega slovenskega omrežja cest, ki je po mednarodnih strokovnih standardih v slabem stanju. Na direkciji za ceste sicer vseskozi poudarjajo, da sredstev za redno vzdrževanje vsako leto kronično primanjkuje ter da bi se stanje v 15 letih izboljšalo le, če bi letno za vzdrževanje namenili okoli 80 milijonov evrov. Po predlogu proračuna pa bodo imeli na razpolago kar desetkrat manj sredstev oziroma okoli 1,3 evra na meter.

"Varčevati je treba, pa naj stane, kolikor hoče!" Manj proračunskega denarja za vzdrževanje cest bomo seveda najbolj občutili vozniki. Cestarji niti posledic hude pretekle zime še niso povsem odpravili. Na mnogih odsekih so luknje zgolj narahlo zakrpali, stresli nekaj vreč "hobi asfalta" in se premaknili k naslednji luknji. V novo zimo torej že tako ali tako vstopamo z nepopravljenimi cestami, zato je povsem razumljivo, da vladna napoved, da bo prihodnjo pomlad še manj denarja za takšna popravila, naletela na neodobravanje stroke. Strokovnjak za prometno varnost Andrej Brglez pravi, da vlada gleda preveč ozko: "Ceste so naše osnovno sredstvo, pri teh pa ne gre varčevati. Posledice se bodo pokazale na mnogo ravneh, zmanjšana varnost v prometu namreč tudi stane, poškodbe potnikov in vozil bodo slej ko prej pokazale svojo ceno, in tako kot težave gradbenikov morda na koncu pristale na naših plečih. Upam, da se motim, a me skrbi, da se vlada premalo zaveda verižne reakcije, ki jo lahko sproži ena takšna odločitev."

Brglez dodaja, da bi bilo bolj smiselno razmisliti, kako razpoložljivi denar bolje unovčiti: "Če bi v resnici hoteli varčevati, bi za isti znesek kot v preteklih letih zdaj popravili več cest, hitreje in bolje. Predlagano varčevanje dobro opiše slovenski rek: 'Varčevati je treba, pa naj stane, kolikor hoče!'"

Ne spreglejte