Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2008,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 19. 12. 2008, 17.26

8 let

Nekdo z veliko sreče bo z Mirkom Tušem poletel v vesolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mirko Tuš je rezerviral prvi slovenski turistični polet v vesolje. Ob njem bo v vesolje poletel tudi eden od naročnikov in aktivnih uporabnikov mobilne telefonije pri Tušmobilu.

Polet z družbo Virgin Galactic naj bi izvedli leta 2010, ko naj bi družba Virgin Galactic začela s komercialnimi poleti v vsemirje. Do takrat pa mora vesoljska ladja SpaceShip Two, s katero bo v vesolje lahko poletelo šest turistov in dva člana posadke, opraviti preostale testne polete.

Za potovanje bo treba odšteti približno 144.000 evrov Začetnik vesoljskega turizma je avanturist Richard Branson. Tako si bodo lahko z njegovo pomočjo od leta 2010 naprej potovanje v vesolje privoščili vsi, ki so potovanje pripravljeni odšteti okoli 144.000 evrov. Tistih nekaj turistov, ki so imeli to srečo, da so lahko v vesolje poleteli z ruskim vesoljskim plovilom sojuz, pa je moralo za zahtevno potovanje odšteti več milijonov dolarjev.

Posebno letalo, ki ga je razvilo Bransonovo podjetje, bo v vesolje poneslo vesoljsko plovilo, ki se bo na višini 16.000 metrov odlepilo od letala in se dvignilo do približno 100 kilometrov. Med poletom, ki bo trajal dve uri in pol, bodo potniki šest minut uživali v breztežnosti.

Prva Slovenca bosta sedmi in osmi turist v vesolju V tem desetletju, ko so se turistični obiski vesolja šele začeli, bosta prva Slovenca, ki bosta potovala v vesolje, sedmi in osmi turist v vesolju.

Izzivov za prihodnost še zdaleč ni konec S to odločitvijo je Tuš na izviren način sporočil svetu, da izzivov za njegovo osebno in poslovno prihodnost še zdaleč ni konec. Medtem ko se je njegov Engrotuš letos prebil na drugo mesto med slovenskimi trgovci na drobno, ima očitno enake ambicije tudi v konkurenci mobilnih operaterjev.

Ne spreglejte