Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 14.32

8 let

Najboljše prvoaprilske šale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanski medij Metro je danes objavil seznam najboljših prvoaprilskih šal, katerim je verjelo na stotine ali celo tisoče ljudi.

Davnega leta 1977 je britanski Guardian na kar sedmih straneh objavil reportažo o Sab Serriffeju, izmišljeni otoški državici v Indijskem oceanu. Reportaža je vsebovala opis dveh otokov, prestolnice Bodone ter tudi opis vodje tega izmišljenega otočja. Še nekaj dni po tem so uredništvo Guardiana bralci zasuli s klici in pismi, ki so želeli več izvedeti o neobstoječem otočju.

Leta 1957 je znan BBC-jev novinar in voditelj Richard Dimbleby v svoji oddaji objavil, da Švicarji špagete obirajo na posebnem drevesu. Na stotine ljudi je nato klicalo v uredništvo in želelo izvedeti, kje kupiti tako drevo.

Leta 1973 je BBC-jev radio gostil znanega zdravnika, ki je v oddaji predstavil novo bolezen, ki preti le rdečelasim ljudem. Poimenoval jo je Dutch Elm Disease oz. bolezen nizozemskega bresta. Informacija je med poslušalci povzročila pravo paniko.

Tudi šali nekega znanstvenega časopisa, ki je objavil, da bodo spremenili matematično konstanto Pi 3,14159 v »bolj biblijsko« število 3 je verjelo na tisoče ljudi.

Leta 1976 je nek astronavt na radiu povedal, da bo zaradi nenavadnega položaja planetov prišlo do zmanjšane gravitacije na Zemlji in bodo nekateri prebivalci uživali v breztežnostnem položaju.

Leta 1962, ko so bile televizije še redkost, je neka švedska televizija objavila informacijo, da lahko gledalci svoje črno-bele sprejemnike spremenijo v barvne tako, da prek njih navlečejo nekaj parov najlonskih nogavic.

Šaljivec Porky Bickar pa je leta 1974 na vrhu vulkana Mt. Edgecumbe na Aljaski zažgal nekaj sto gum in tako med prebivalci povzročil pravi preplah, čeprav vulkan že nekaj tisoč let ni več aktiven.

Ne spreglejte