SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medved Srečko se v Romuniji dobro počuti

1

termometer

Šestmesečni slovenski medvedji mladič Srečko se po navedbah direktorja romunske skupine za zaščito živali Leonarda Bereckija v Romuniji počuti dobro.

Medved je v romunski rehabilitacijski azil prispel pretekli teden, tam pa bo predvidoma ostal okoli dve leti, da se navadi življenja v divjini.

Berecki je dodal, da vse kaže, da se je Srečko lepo vklopil v skupino enajstih živali njegovih let, da veliko časa preživi na drevesu in da se zvečer spušča na tla, da bi jedel.

V azilu je 18 medvedov Poudaril je, da se bo medved vrnil v Slovenijo, če se izkaže, da se bo znašel v divjini.

Srečko je prvi medvedji mladič, ki je v rehabilitacijski azil v Romunijo v pokrajini Hargita prispel iz druge države. V azilu je sicer 18 medvedov, nekateri so malce starejši od Srečka.

V divjino se je uspešno vrnilo že 50 medvedov

Berecki je še dodal, da je center v zadnjih šestih letih v divjino uspešno vrnil okoli 50 medvedov.

Spomnimo Potem ko je neznanec medveda 20. junija ukradel iz Zatočišča za živali prosto živečih vrst veterinarja Zlatka Goloba na Muti, so medveda našli v Kočevski Reki in ga vrnili na Muto. Analiza vzorca DNK je namreč potrdila, da gre dejansko za Srečka. Slednjega so nato v četrtek predstavniki mednarodne organizacije Štiri tačke odpeljali v rehabilitacijski azil v Romuniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin