Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
11.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 11.16

8 let, 3 mesece

Novinarska ekipa z OŠ Križevci pri Ljutomeru zmagovalka nagradnega natečaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kaja Antolin, Klara Dragović, Maša Štuhec in Meta Štuhec so s pomočjo mentorice Manice Karbe naredile fotoreportažo, ki je navdušila tako naše bralce kot tudi ocenjevalno komisijo.

Nagradni natečaj Fotoreportaža iz logike, 29 let tekmovanja iz logike, ki je na Planet Siol.net potekal prve tedne v oktobru in v katerem je sodelovalo 23 osnovnih šol, je dobil končne rezultate.

Komisija, sestavljena iz predstavnikov ZOTKS in uredništva Planet Siol.net, je fotoreportaže ocenila po določenih ocenjevalnih kriterijih, ki smo jih objavili na razpisu za fotoreportažo, in dobili smo zmagovalce dobro obiskanega natečaja.

Fotoreportaža z naslovom Možganska telovadba – razmigajmo male sive celice je zbrala največ točk. Fotoreportaža ni zmagovalka samo zato, ker je dobila največ glasov bralcev naše spletne strani, ampak ker so v fotoreportažo vključili vse elemente zanimive in dobre reportaže: dogodek so pripovedovali in opisovali skozi fotografijo.

Zmagovalna ekipa bo prejela profesionalen novinarski fotoaparat ter bo lahko obiskala uredništvo Planet Siol.net, kjer bodo za en dan postali pravi novinarji.

Na drugo mesto se je uvrstila novinarska ekipa z OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane s fotoreportažo Logika – fantazija misli. Vsi člani ekipe, Maja Tasić, Vika Terglav, Vito Belec, Katjuša Plesničar, Neda Ilić, bodo prejeli izobraževalni tečaj iz digitalne fotografije.

Na tretje mesto se je uvrstila ekipa s fotoreportažo Juhuhu, logika je spet tu! z OŠ Frana Kranjca Celje. Vsi članice ekipe, Zala Čečko, Lara Gobec in Ana Topole, bodo dobile družabno igro Logika.

Posebej pa bi pohvalili ekipo OŠ Livada Velenje, ki je navdušila z izvirno fotoreportažo Dogodek v mestu Logenštajn, a žal ni ustrezala kriterijem, ki smo jih zahtevali v razpisu.

Vsem nagrajencem čestitamo, vsem novinarskim ekipam pa želimo še veliko dobrih, zanimivih, inovativnih, zabavnih, poučnih novinarskih izdelkov.

Ne spreglejte