Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2014, 13.14

8 let

Pepe Moder: Kako seksi so lahko avtomobilske gume? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pepe Moder, direktor digitalnega marketinga v podjetju Pirelli Tyre, je na Diggitu predstavil nekaj idej, kako družbene medije spremeniti v močno poslovno orodje. Tudi pri prodaji avtomobilskih gum.

Podjetja morajo pri komunikaciji prek družbenih omrežij pozabiti na marketing in se posvetiti vsebini. Vprašanje, ki se pri tem postavlja, je, o čem govoriti, ko želimo vzpostaviti stik z uporabniki. Pepe Moder svetuje, da naredite korak naprej in začnete razmišljati kot urednik.

Znati morate ustvariti zanimivo vsebino za stranko in na družbenih omrežjih ne govoriti le o tem, kako ste "kul" in najboljši. To uporabnika ne zanima, ustvariti moramo vsebino, ki bo zanj zanimiva.

V družbena omrežja je treba vlagati. Podjetja morajo premisliti o vzpostavitvi ekipe, ki se bo posvečala družbenim kanalom. Znamka mora biti na družbenih omrežjih prisotna ves čas, ne le dvakrat na leto, ko na trg pošlje nov izdelek ali organizira dogodek.

Katera družbena omrežja in orodja izbrati? Facebook, Twitter, Google+, Instagram, YouTube, Pinterest, LinkedIn … katera spletna orodja izbrati za komunikacijo z uporabniki?

Če je blagovna znamka zelo vizualno usmerjena in ima veliko vizualnega gradiva (kampanje, fotografije izdelkov ipd.), uporabite tudi Pinterest in Instagram, če so vaše kampanje televizijske, uporabite tudi YouTube.

Odzivnost je ključna Pomembno je, da ste na družbenih omrežjih odzivni. Če ne morete zagotoviti odziva stranki v razumnem času, teh omrežjih raje ne uporabljajte. Uporabnik ne sme čakati na odgovor. Moder meni, da je sprejemljivo časovno obdobje 24 ur. Za to pa mora imeti podjetje ljudi, ki to lahko zagotovijo.

Pri odgovoru bodite jasni, neposredni, ne uporabljajte nepotrebnih fraz in strokovnih izrazov. Upoštevajte, kaj vaši uporabniki menijo o blagovni znamki, poslušajte njihove predloge in uporabite primerno družbeno platformo za izmenjavo mnenj. S primerno komunikacijo boste ustvarili tudi zaupanje med uporabniki v divji digitalni pokrajini.

Ne spreglejte