Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 5. 2021,
10.59

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekomov Tehnik

Torek, 4. 5. 2021, 10.59

2 leti, 11 mesecev

Na trg prihaja izjemen igričarski monitor znamke iiyama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Telekomov Tehnik | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Monitorji znamke iiyama so na trgu osebnih računalnikov zelo poznani. Po našem mnenju so lahko odlična izbira, saj ponujajo kakovostno sliko za razumno ceno. Na trg zdaj prihaja izjemen monitor te znamke z oznako G-Master GB2770QSU-B1 Red Eagle, ki bi bil lahko odlična izbira za marsikaterega igričarja. Poleg tega monitorja pa sta prišli na trg še dve njegovi izpeljanki, ki pa sta nekoliko slabši. Gre za modela G-Master GB2770HSU-B1 Red Eagle in G-Master GB2470HSU-B1 Red Eagle.

Monitor G-Master GB2770QSU-B1 Red Eagle po specifikacijah sodeč nikakor ne razočara. Ima 27-palčno Fast IPS sliko z ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih točk. Slika ima frekvenco kar 165 Hz, kar je odlično za igranje videoiger.

G-Master GB2770QSU-B1 Red Eagle se lahko pohvali tudi s tem, da ima izredno nizek odzivni čas. Ta znaša pičle 0,5 ms (MPRT). Da je igričarska izkušnja še boljša, ima ta monitor podporo za FreeSync Premium Pro in vmesnik za slušalke.

Telekomov Tehnik | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Igričarji nemalokrat dolge ure presedijo pred zasloni. Prav zato je pomembno, da so njihovi zasloni, kolikor je le mogoče, udobni za gledanje. G-Master GB2770QSU-B1 Red Eagle ima vgrajeni tehnologiji za zmanjševanje utripanja in modre svetlobe, ki pripomoreta k manjši obremenitvi oči.

Pri monitorju Master GB2770QSU-B1 Red Eagle velja tudi pohvaliti, da se sliko lahko nastavlja npr. po višini in po naklonu. Omeniti velja še, da ima ta monitor vmesnika HDMI in DisplayPort ter dva zvočnika.

Modela G-Master GB2770HSU-B1 Red Eagle in G-Master GB2470HSU-B1 Red Eagle sta prav tako lahko dobra izbira. Sta pa, kot omenjeno, slabša od modela Master GB2770QSU-B1 Red Eagle. Imata nižjo ločljivost (1920 x 1080 slikovnih točk) in nekoliko slabši odzivni čas MPRT (0,8 ms). Imata tudi podporo za FreeSync Premium namesto za FreeSync Premium Pro. Vseeno lahko pričakujemo dobro igralno izkušnjo, saj imata oba 165 Hz osveževanja slike – tako kot boljši model.

Telekomov Tehnik | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Eden izmed teh dveh modelov ima 27-palčno, drugi pa 23,8-palčno sliko. Na papirju gre za dobra monitorja, čeprav je jasno, da bodo tisti zahtevnejši raje posegli po modelu G-Master GB2770QSU-B1 Red Eagle.

Pri Telekomu Slovenije ta hip prodajamo številne monitorje. Največ prav takšnih, ki so znamke iiyama. Tukaj si lahko ogledate, katere monitorje iiyama ta hip prodajamo.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte