Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 8.54

8 let

Microsoft prenovil Hotmail in ga preimenoval v Outlook

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Microsoft je predstavil prenovljeno, družabnim spletnim stranem prijazno različico brezplačne elektronske poštne storitve, ki se po novem ne imenuje več Hotmail, temveč Outlook.

Največja programska hiša na svetu je Hotmail preimenovala v Outlook in ji dala prenovljen uporabniški vmesnik, povezave do družabnih spletnih strani in nove funkcionalnosti za upravljanje kopice nepotrebnih in masovnih elektronskih pisem, ki preplavljajo premnoge uporabnike.

Novi uporabniški vmesnik je čist in urejen, z veliko belega prostora, tako da spominja na pred kratkim posodobljen Gmail. V stolpcu na desni strani se pojavljajo precej nevsiljivi oglasi, ki se ne pojavijo, ko uporabnik odpre elektronsko pismo.

Uporabniki lahko svoj Outlookov uporabniški račun povežejo z uporabniškim računom na Facebooku, Twitterju, LinkedInu in Googlu+ ter spremljajo posodobitve statusov svojih prijateljev. Prek Facebooka je omogočeno tudi spletno klepetanje.

Novičarska pisma, ponudbe, dnevne kupčije in sporočila z družabnih spletnih strani glede na Microsoftovo raziskavo štejejo prek 80 odstotkov sporočil povprečnega poštnega predalnika. Outlook samodejno prepozna masovna elektronska pisma in sporočila in jih razvrsti v ločene mape. Uporabniki lahko priredijo proces, tako da se elektronska pošta razvršča na način, kot ga želijo.

Outlook omogoča preprosto souporabo Microsoftovih internetnih produktov, kot je SkyDrive za shranjevanje dokumentov, Office spletne aplikacije za delo prek drugih naprav, kmalu pa naj bi imel vgrajen tudi videoklepet prek Skypa. V poskusu, da bi Microsoftova elektronska poštna storitev še naprej beležila rast uporabnikov, so jo preimenovali v Outlook, naziv, ki je poznan mnogim uporabnikom elektronskega poštnega odjemalca Outlook programske zbirke MS Office. Uporabniki Hotmaila bodo v prihodnjih mesecih pozvani k prehodu na novi Outlook. Hotmail je Microsoft predstavil leta 1996, tako da je bila ena prvih spletnih elektronskih poštnih storitev, vendar v zadnjih osmih letih ni bil posodobljen. "V zadnjih osmih letih se je veliko spremenilo, tako da je čas za nov pogled na elektronsko pošto," je dejal Microsoftov podpredsednik za Windows Live Chris Jones.

Do nadaljnjega se uporabnikom Hotmaila elektronski naslov ne bo spremenil, pri čemer Microsoft spremembo odsvetuje, saj je na ta naslov vezanih veliko drugih storitev. Kdaj bo blagovna znamka Hotmail odpravljena, še ni znano, zanesljivo pa bo preusmeritev pošte delovala še dolgo po tem. Če želite preizkusiti Outlook.com, v poštnem predalu Hotmail kliknite na posodobi (ang. Upgrade). Vse nastavitve in vsebina se bodo preselili na Outlook.com, medtem ko bo naslov ostal enak. Po želji je mogoče tudi aktivirati domeno @outlook.com za vašo elektronsko pošto. Če še ne uporabljate Hotmaila, se registrirajte.

Hotmail je še vedno elektronska poštna spletna storitev z največjim številom uporabnikov, saj je imel junija po podatkih podjetja comScore 324 milijonov uporabnikov, kar znaša 36 odstotkov globalnega tržnega deleža. Najhitreje rastoči konkurent je Googlov Gmail, ki je imel junija 31 odstotkov tržnega deleža. Yahoojev tržni delež že dalj časa ostaja pri 32 odstotkih. Novi Outlook je na voljo na naslovu www.outlook.com.

Ne spreglejte