Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Apple iPhone iPhone 7

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 16.21

8 let

Ali bo sedma generacija iPhone zmožna stereo zvoka?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zgodovina nas uči, da bomo naslednji iPhone dočakali jeseni, toda ni naključje, da se prav zdaj še nekoliko hitreje vrstijo namigi, kaj bi jabolčna sedmica lahko prinesla.

Malo je še tistih, ki dvomijo, ali bo na predvečer dogodka Mobile World Congress v Barceloni to nedeljo (21. februarja) Samsung predstavil svojega naslednjega paradnega konja med pametnimi mobilnimi telefoni – Samsung Galaxy S7.

Toda Južni Korejci gotovo niso edini, ki bodo letos upali, da bo zanje sedmica srečna številka. Čeprav nas do pričakovanega izida Applovega več kot dostojnega tekmeca deli še dobrega pol leta, je gotovo za razumeti, da nekaj več namigov o prihajajočem iPhone 7 želi odščipniti vsaj delček soja žarometov od tistih, ki bodo imeli v Barceloni svoje predstavitve. Ali bo Applova sedmica tanjša ali ji delajo prostor za drug zvočnik? Tako Samsung kot Apple sta prejšnji mesec izrazila nekaj zaskrbljenosti zaradi izredno visokega deleža prihodkov, ki ga ustvarjajo z mobilnimi telefoni. Razlog več, zakaj je nujno, da njuni sedmici navdušita. Toda kaj bo to, kar bo prepričalo bolj kot tekmeci?

Že nekaj časa kroži namig, da iPhone 7 ne bo več imel 3,5-milimetrskega vhoda za zvok, a se je zdaj pojavil nov možen razlog. Prvotno se je namreč ugibalo, da bi s tem želeli ustvariti tanjši telefon, kot je bil iPhone 6, a zdaj se kot možen poglavitni razlog pojavlja možnost vgradnje še enega zvočnika. S tem bi namreč iPhone 7 lahko predvajal stereo zvok.

Ali bo jabolčna sedmica vodoodporna? Če je verjeti namigom, je odgovor na to vprašanje pritrdilen. Toliko bolj lahko verjamemo temu namigu, če upoštevamo informacijo, da je podjetje Japan Display pognalo množično proizvodnjo druge generacije LCD-zaslonov Pixel Eyes, ki so odzivni na ukaze tudi, če prihajajo od mokrih prstov. Prednost druge generacije je tudi skoraj pol tanjši okvir okrog zaslona, ki bo meril le pol milimetra, in možnost dela s pol tanjšim pisalom kot prvi generaciji.

Za primerjavo, Samsungov Galaxy S5 je bil vodoodporen, a se je temu pri šestici odpovedal. Ali to pomeni, da kupcem to morda niti ni tako pomembno? Vodoodpornost je tudi značilnost Sonyjevega trenutnega najvišjega pametnega telefona Sony Xperia Z5 Premium in Motorolinega začetniškega telefona Moto G. Ali je ogenj tam, kjer je dim? Kot pri vseh neuradnih namigih je tudi tokrat treba vedeti, da ni prav nobenega jamstva za uresničitev kateregakoli izmed njih. Po enem izmed namigov so v tem trenutku v igri kar trije prototipi za iPhone 7. Apple namigov uradno ne komentira, a prav gotovo jih ne motijo: več ljudi, kot se zanima, bolje bodo prodajali svoje novince. Zagotovo bosta in Samsung in Apple naredila vse, kar je v njuni moči, da bo prav njuna sedmica zaslovela kot najbolj zaželen telefon leta.

Ne spreglejte