Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rop banka

Torek, 5. 11. 2013, 14.57

8 let

Za lanski rop banke v Sežani prijeli dvojico Italijanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprska policija je v sodelovanju z italijanskimi organi našla storilce, ki so lani septembra izvedli oborožen rop banke v Sežani. Dva izmed četverice italijanskih državljanov so že prijeli.

Trije zamaskirani moški, ki so lani sredi septembra oropali sežansko banko, so s strelnim orožjem in noži med ropom zadrževali kar 15 bančnih uslužbencev in najmanj devet strank. Po ropu je trojica zbežala z ukradenim twingom bele barve z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Avtomobil so zapustili v Sežani, od koder so odšli v Italijo.

Storilci stari znanci italijanske policije Koprski policisti so v sodelovanju s policijskimi organi iz Trsta prišli na sled 62-letniku z območja Bergama, čigar avtomobil so opazili na našem območju tako v času tatvine twinga kot na dan ropa. Italijanska policija ga je preverjala v družbi z Italijanoma, starima 49 oz. 39 let, ki sta bila tamkajšnjim organom že znana zaradi vpletenosti v več kaznivih dejanj, vključno z oboroženimi ropi.

Tudi pridobljeni izpisi telefonskih pogovorov osumljenih so potrdili, da sta bila vsaj dva izmed osumljencev ropa v Sežani v Sloveniji na dan kraje twinga in ob tatvini registrskih tablic. Policija je marca pri Fernetičih obravnavala eno od vozil, ki so jih roparji uporabili, poleg 39-letnika iz Bergama pa so kot sopotnika identificirali njegovega 46-letnega rojaka, ki je bil italijanskim organom prav tako znan zaradi ropa v preteklosti.

Zagrožena kazen od treh do 15 let zapora Konec oktobra letos so koprski kriminalisti na parkirišču v Kopru opazili avtomobil, ki so ga roparji uporabili tudi med ropom banke v Sežani, istega dne pa so pri avtomobilu prijeli 49- in 62-letna Italijana. Med 48-urnim odvzemom prostosti so preiskali vozilo in analizirali njun DNK. Nacionalni forenzični laboratorij je naslednji dan potrdil ujemanje DNK-profila 49-letnika z zavarovanimi DNK-sledmi z volana že omenjenega twinga.

Za kaznivo dejanje ropa je sicer zagrožena kazen od treh do 15 let zapora.

Ne spreglejte