V Pomurju aretirali žensko, ki je v Avstriji ukradla 40 tisoč evrov

Pomurski policisti so sporočili, da so na podlagi obvestila avstrijskih varnostnih organov aretirali žensko, ki je v Avstriji ukradla 40 tisoč evrov. Osumljenko za tatvino so slovenski policisti v spremstvu hrvaškega državljana ustavili in pridržali na mejnem prehodu Petišovci.

Policisti so hrvaško državljanko, osumljeno kraje v Avstriji, pridržali pri izstopu iz države. (Fotografija je simbolična.)
Policisti so hrvaško državljanko, osumljeno kraje v Avstriji, pridržali pri izstopu iz države. (Fotografija je simbolična.) Foto: STA

Kot so sporočili z murskosoboške policijske uprave, jih je prejšnji teden Center za policijsko sodelovanje v Vratih na Avstrijskem Koroškem obvestil, da avstrijske oblasti zaradi tatvine 40 tisoč evrov iščejo hrvaško državljanko, zaposleno v Avstriji.

V skritem delu torbice odkrili 41.500 evrov

Ženska naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke Škoda, ki naj bi ga vozil moški. Slovenski policisti so se takoj vključili v omenjeno akcijo in še isti dan omenjeno vozilo ob izstopu iz države ustavili na Postaji mejne policije Petišovci.

Policisti so ugotovili, da sta bila voznik in sopotnica hrvaška državljana, po temeljiti kontroli vozila in oseb pa so v skritem delu torbice pri 53-letni ženski odkrili večjo količino denarja, in sicer 41.500 evrov.

Denar zasegli, osumljenko pa izpustili

Osumljenko in voznika so pomurski policisti do konca postopka pridržali. O zadevi so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je podal nadaljnje usmeritve.

Ker zoper osumljenko ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, so denar zasegli, osumljenko pa izpustili, so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano