Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 9.33

8 let

V petkovi prometni nesreči umrl prvi mož Abanke Žajdela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V petkovi prometni nesreči v Srednjih Jaršah pri Domžalah je življenje izgubil predsednik uprave Abanke, 47-letni Aleš Žajdela, so potrdili v banki.

Kot piše na spletni strani policije, kjer zaradi varovanja osebnih podatkov identitete preminulega niso želeli razkriti, je 36-letni voznik tovornega vozila iz Kamnika pri zavijanju v desno zaprl pot kolesarju in ga povozil. Poškodbe so bile tako hude, da je Žajdela na kraju nesreče umrl.

Kdo je bil Aleš Žajdela Žajdela je mesto predsednika uprave Abanke zasedal od septembra 2005. Svojo poklicno pot je začel leta 1987 v Banki Slovenije kot pripravnik in kasneje devizni inšpektor. Po opravljenem pravosodnem izpitu je bil od 1990 do 1992 samostojni devizni inšpektor, kasneje pa član strokovnega sveta agencije za trg vrednostnih papirjev.

Septembra 1998 je postal član uprave Krekove banke, z januarjem 1999 - tega leta je tudi magistriral na področju bančnega prava na ljubljanski pravni fakulteti - pa njen predsednik, zadolžen za poslovanje z velikimi komitenti, za sektor investicijskega bančništva in vrednostnih papirjev, za upravljanje z riziki, za pravne zadeve ter službo notranje revizije.

Od julija 2002 do aprila 2005 je bil Žajdela predsednik uprave Raiffeisen Krekove banke, zadolžen za področja kontrolinga, stikov z javnostmi, notranjo revizijo, pravne zadeve in davke, upravljanje s tveganji ter globalne finance. To mesto je zapustil zaradi razhajanj v pogledih na upravljanje banke.

Poleg tega je zastopal Slovenijo v bazelskem komiteju bančnih nadzornikov držav srednje in vzhodne Evrope, bil član pogajalskih skupin pred podpisom pridružitvenega sporazuma in povabilom Slovenije k vstopu v EU. Objavil je tudi več strokovnih člankov s področja gospodarskega prava in bančništva ter kot predavatelj sodeloval na seminarjih iz gospodarskega prava oz. bančništva.

Ne spreglejte