Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
10.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 31. 5. 2013, 10.19

8 let, 5 mesecev

V Kopru oropali pošto, na Jesenicah banko, v Breznici pa trgovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Muzejskem trgu v Kopru je oboroženi neznanec oropal pošto. Na Jesenicah je medtem nepridipravi oropal banko, v Breznici pri Žirovnici pa je popoldne neznan moški oropal trgovino.

Nekaj čez deveto uro zjutraj so bili koprski policisti obveščeni o ropu pošte na Muzejskem trgu v Kopru. Ropar je bil oborožen. Po prvih podatkih gre za moškega močnejše postave, ki je bil oblečen v oranžno majico s kapuco, v roki pa je imel pištolo. Policisti, ki so nemudoma postavili blokadne točke, intenzivno nadaljujejo iskanje storilca, so sporočili s koprske policijske uprave.

Pred eno od blokadnih točk v Žusterni je obrnil neznani voznik skuterja kovinsko modre barve in italijanskih registrskih tablic. Voznik s črno čelado in rjavo jakno je zbežal nazaj po hitri cesti proti Kopru. Policija prosi vse občane za pomoč, če imajo kakršnekoli koristne podatke.

Policija išče roparja banke na Jesenicah Okoli 11.25 pa je neznanec oropal banko na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Po podatkih policije je bil ropar oborožen, pridobil pa si je veliko premoženjsko korist. Sicer pa v ropu pa ni bila poškodovana nobena oseba. Policija išče moškega močnejše postave, visokega okoli 180 centimetrov.

Po podatkih PU Kranj je neznanec vstopil v banko in z orožjem v roki od zaposlenih zahteval denar. Ko ga je dobil, je banko peš zapustil.

Rop trgovine v Breznici pri Žirovnici V Breznici pri Žirovnici pa je popoldne neznan moški oropal trgovino. Jeseniški policisti so bili namreč okoli 16.30 obveščeni, da je neznani storilec vstopil v trgovino in od zaposlenih z grožnjo zahteval denar, potem pa je z srebrnim avtomobilom kraj zapustil. Osumljenec je visok okoli 180 centimetrov, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Policisti so že ugotovili, da si je storilec protipravno pridobil majhno premoženjsko korist. Sicer pa obvestila o kaznivem dejanju še zbirajo.

Ne spreglejte