Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2020,
10.25

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

tihotapljenje policija migranti noad

Četrtek, 6. 8. 2020, 10.25

3 leta, 8 mesecev

V kombiju prevažal 15 nezakonitih prebežnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

slovenska policija | Fotografija je simbolična. | Foto Siol.net

Fotografija je simbolična.

Foto: Siol.net

Policisti so zgodaj zjutraj na Kastelcu ustavili kombi, v katerem je 55-letni državljan Slovaške prevažal 15 državljanov Bangladeša, so sporočili s koprske policijske uprave. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, postopkov s tujci pa še niso zaključili.

O nezakonitih prehodih državne meje poročajo tudi z območja mariborske policijske uprave. Na mejnem prehodu Gruškovje so policisti v sredo ob 8.40 na priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH odkrili osem skritih tujcev, ki so želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo. Med njimi je bilo šest državljanov Maroka, en Iračan in en Egipčan. Po končanem postopku so policisti tujce vrnili na Hrvaško.

Včeraj ob 18.45 pa so hrvaški varnostni organi slovenske policiste obvestili, da je z mejnega prehoda Macelj v gozd v smeri Slovenije pobegnilo šest prebežnikov. Slovenski policisti so takoj blokirali celotno območje, danes ob 5.45 pa so dvesto metrov od mejnega prehoda Gruškovje prijeli šest državljanov Maroka. Vse tujce so predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili z mariborske policijske uprave.

zaseg konoplja Mura
Novice Zasegli konopljo v vrednosti dva milijona evrov #video #foto

Pakistanec nezakonitim prebežnikom pomagal pri prestopu državne meje

Na območju novomeške policijske uprave pa so policisti iz Šentjerneja v sredo okoli 11. ure na območju Gorjancev izsledili in prijeli 24 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V skupini so kriminalisti identificirali tudi osumljenca, ki je tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu.

27-letnemu državljanu Pakistana so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Ne spreglejte