Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
9.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pismo strup Češka pripor

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 9.18

7 let, 12 mesecev

Pošiljatelj strupenega pisma češkemu ministru v novogoriškem priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijan, ki je novembra lani iz Slovenije na domači naslov češkega finančnega ministra Andreja Babiša poslal pismo s strupeno snovjo, je od božičnih praznikov v novogoriškem priporu.

Na generalni policijski upravi so po poročanju Primorskih novic potrdili poročanje Slovenskih novic, da so Italijana, osumljenega terorizma, konec lanskega leta prijeli na območju novogoriške policijske uprave.

Novembra je češko finančno ministrstvo prejelo sumljivo pismo iz Slovenije. Preiskali so ga in ugotovili, da je vsebovalo smrtonosno dozo strupa. Takrat je češki finančni minister Andrej Babiš povedal, da je bilo pismo oddano v Sloveniji, poslano pa je bilo na njegov domači naslov.

Pred tem so sumljive ovojnice prejeli tudi notranji minister Milan Chovanc, predsednik Miloš Zeman in premier Bohuslav Sobotka.

Italijana so ovadili zaradi kaznivega dejanja terorizma Na generalni policijski upravi pojasnjujejo, da so takoj po prejemu informacije o grožnjah visokim predstavnikom češke vlade s pošiljkami z nevarno snovjo, ki so bile poslane iz Slovenije, začeli aktivnosti, ki bi jih pripeljale do storilca. Pri tem so sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi, s češkimi, slovaškimi in švedskimi varnostnimi organi, od koder je bila poslana ena izmed pošiljk.

Preiskavo so vodili kriminalisti uprave kriminalistične policije in novogoriški kriminalisti, je za Primorske novice pojasnil Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za področje kriminalitete.

"22. decembra lani je bil na območju novogoriške policijske uprave prijet pošiljatelj nevarnih pošiljk, italijanski državljan," je dejal Menegalija. V preiskavi so identificirali tudi preostale storilce, ki pa so delovali na območju tujih držav.

Italijana so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja terorizma pripeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Ne spreglejte