Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 1. 2010,
9.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 1. 2010, 9.31

7 let, 12 mesecev

Pirotehnika huje poškodovala 18-letnika iz Brežic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V silvesterski noči se je pri uporabi pirotehnike huje poškodoval 18 letnik iz Brežic, drugje pa o hujših poškodba ne poročajo.

Na kirurškem delu urgence ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, kjer so od četrtka od 19. ure do danes do 7. ure sprejeli 54 poškodovancev, so povedali, da je bilo sedem poškodb zaradi pirotehničnih sredstev, pet ljudi pa se je poškodovalo pri smučanju. Opravili so tri večje operacijske posege pri ljudeh, ki so se poškodovali pri padcu.

Med poškodovanimi, ki so jih sprejeli v urgentnem centru UKC Maribor od četrtka od 16. ure do danes do 8. ure, so bili trije poškodovani zaradi pirotehničnih izdelkov. Kot je dejal dežurni kirurg Aleksandar Kruščič, je bilo tokrat prvo leto, ko so se pokazali učinki medijskega opozarjanja na nevarnost pirotehničnih izdelkov. Tako hujših poškodb zaradi pirotehnike ni bilo.

Brežičan s poškodbami na rokah in obrazu Pač pa se je s pirotehničnim sredstvom huje poškodoval 18-letnik v Brežicah. Opekline je dobil po obrazu in rokah, je za STA povedala Nuška Tavčar z Generalne policijske uprave.

Ponoči policisti obravnavali 19 prometnih nesreč Policisti so v minuli noči obravnavali 19 prometnih nesreč, v katerih se je en človek poškodoval huje, trije pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 182 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Zaradi alkohola pridržali 11 voznikov Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 130-krat posredovali na javnih krajih in 52-krat v zasebnih prostorih, pridržali so 14 kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 11 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, osem tatvin, štiri lahke telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop, povzročitev splošne nevarnosti in družinsko nasilje.

Gasilce so na pomoč poklicali 28-krat Gasilci so posredovali 28-krat, so povedali v Centru za obveščanje RS. Zaradi rakete je nekaj minut po polnoči zagorelo na balkonu cvetličarne Glariosa v Murski Soboti. Prav tako zaradi pirotehničnega izstrelka je nekaj po polnoči zagorela živa meja v Slivnici pri Mariboru.

Nekoliko večjo gmotno škodo je povzročil le požar v Srednjih Gameljnah pri Ljubljani, ki je okoli pol ene zjutraj zajel kozolec, v katerem je bilo uskladiščenih okoli 10 ton sena in nekaj delovnih strojev. Ostale intervencije so bile manjše, so še povedali v Centru za obveščanje.

Ne spreglejte