Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
28. 7. 2014,
8.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

spolna zloraba

Ponedeljek, 28. 7. 2014, 8.50

7 let, 12 mesecev

Par, ki je spolno zlorabil dekle, pravnomočno obsojen

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dekletu, ki jo je par po ugotovitvah sodišča spolno zlorabil po tem, ko jo je omamil, morata Boštjan Molk in Mateja Zorko po pravnomočni sodbi plačati 6000 evrov premoženjskopravnega zahtevka.

Višje sodišče je v celoti potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je 23-letnega Boštjana Molka iz Borovnice in njegovo leto dni starejše dekle Matejo Zorko zaradi spolne zlorabe slabotne osebe in povzročitve lahke telesne poškodbe oktobra lani obsodilo na dve leti in dva meseca zapora, poroča Delo.

Dekletu, ki jo je par po ugotovitvah sodišča spolno zlorabil po tem, ko jo je omamil, morata Molk in Zorkova po pravnomočni sodbi plačati 6000 evrov premoženjskopravnega zahtevka, ki vključuje odškodnino za strah, poseg v osebnostne pravice, prizadeto dostojanstvo in posledični občutek manjvrednosti in odrinjenosti.

Podtaknila sta ji mamilo za posilstvo 22. februarja lani sta obdolženca oškodovanko odpeljala v kletne prostore stanovanja v bližini Borovnice. Nesrečno dekle se je tistega dne sprlo s fantom, zato je v lokalu, kjer je bila zaposlena, popila večjo količino alkohola, kljub temu pa je Molkovo pobudo za skupinski seks odločno zavrnila.

Na sojenju je žrtev zlorabe priznala, da je v poljubljanje z Zorkovo privolila, a je šlo kljub temu po mnenju sodišča za zlorabo, saj sta ji obdolženca takrat v pijačo že podtaknila GHB, znano prav kot mamilo za posilstvo, dekle pa ni niti pod vplivom droge privolilo v spolni odnos z Molkom.

Zaradi mešanice zaužitih substanc je izgubila zavest Ko ga je zavrnila, jo je udaril in izsilil spolni odnos, vrsta drugih poškodb pa prav tako dokazuje, da je par za nadaljevanje spolnih igric uporabil silo. Ker je zlorabljeno dekle zaradi mešanice zaužitih substanc izgubilo zavest, sta na pomoč poklicala reševalce.

Čeprav sta Zorkova in Molk ves čas postopka zatrjevala, da je bila droga GHB oškodovankina, je bilo pri odločitvi sodišča ključno tudi dejstvo, da so na steklenički in kapalki našli izključno njune sledi, še piše Delo.

Ne spreglejte