Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 8.03

8 let

Opazovanje zvezd se je končalo z begom pred policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

10 Pomurski policisti so pretekli konec tedna v Panovcih pri Gornjih Petrovcih obravnavali poskus vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo.

9 Kmet iz Župeče vasi pri Brežicah je v sredo ostal brez baterije električnega pastirja in starejše litoželezne kadi, ki jo je uporabljal za napajanje živine. Tatovi so mu povzročili za približno 150 evrov škode.

8 V torek so vandali poškodovali telefonsko govorilnico na Banjšicah. Divjaki so razbili stransko steklo govorilnice in odtrgali slušalko. Družba Telekom je z dejanjem oškodovana za približno 1500 evrov.

7 V četrtek je neznani storilec v Zgornjem Brniku iz parkiranega osebnega avtomobila forda s-max odtujil vse štiri pnevmatike s platišči, medtem ko je lastnik v bližnjem gozdu nabiral gobe.

6 Pred enim tednom je mlajši zamaskiran moški v Semiču okradel 73-letno ženico z berglami. Neznanec je pritekel za starko, ji iztrgal denarnico in se izgubil med stanovanjskimi bloki. Oškodovanka je sicer izgubila ravnotežje in padla, a ni potrebovala zdravniške pomoči. Tat ji je ukradel 150 evrov in osebne dokumente.

5 V Dolenji vasi pri Mirni Peči so neznanci v zadnjih štirinajstih dneh odpeljali več podrtih akacij, tri gabre in bukev. Skupaj za okoli šest kubičnih metrov lesa, vrednega okoli 350 evrov.

4 Pretekli konec tedna so policisti odvzeli prostost 28-letniku in njegovemu šest let starejšemu pajdašu zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja. Na prireditvi v Ribnici sta unovčila deset ponarejenih bankovcev v vrednosti 50 evrov. Za predrznost bosta oba dobila kazensko ovadbo.

3 Iz garaže v Topolšici so nepridipravi te dni odnesli dobrih 50 kilogramov moke in dve starejši motorni žagi.

2 V torek je pet gostov v novomeški piceriji naročilo hrano in pijačo za približno 50 evrov. Toda še preden je natakar prinesel račun, so jo šaljivci hitro ucvrli do avtomobila in se odpeljali. Policisti imajo opis vozila in registrsko, tako da po zbranih obvestilih poredne goste čaka kazenska ovadba.

1 V nedeljo okoli desetih zvečer so policisti dobili obvestilo, da je na strehi nekdanje tovarne pohištva v Brežicah več oseb. Zaradi nevarnosti padca in sumljivih okoliščin so policisti odhiteli na "kraj zločina", obvestili pa so tudi zasebno varnostno službo, ki varuje objekt. Ob prihodu organov so se neznanci poskušali razbežati, a so jih kmalu, tudi s pomočjo helikopterja, ki je kot po naključju letel nad Brežicami, prijeli. Vseh pet je zatrjevalo, da so si v miru želeli ogledati zvezde. Pandurji so nadobudne astronome za vsak primer popisali.

Ne spreglejte