SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nasilje v družini: eden vlomil v spalnico, drugi s smrtjo grozil mami

2

termometer

Policisti so prejeli več klicev na pomoč zaradi nasilja v družini. Na srečo se primera nista končala tragično, v enem izmed primerov pa so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

V noči na 18. 2. so policisti prejeli klic na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi moški pretepal družinske člane in razbijal pohištvo. Policisti Policijske postaje Krško so takoj odšli na kraj. Ugotovili so, da je 32-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad očetom. Razbijal je pohištvo in inventar v hiši ter vlomil v spalnico, kjer so bili preostali družinski člani. Očeta je pretepel in poškodoval.

32-letni osumljenec se tudi po prihodu policistov ni pomiril, ampak je nadaljeval grožnje in skušal udariti policista. Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev in zoper njega odredili pridržanje.

Nasilje nad žrtvama naj bi izvajal tudi ob prisotnosti svojih otrok Zaradi nasilja v družini so 18. 2., nekaj pred 6. uro, posredovali tudi novomeški policisti. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je v okolici Novega mesta pijan 31-letni moški vpil na svojo mamo, ji grozil, da jo bo ubil in zažgal hišo. Razbil je stekla v stanovanju in prevračal pohištvo.

Policisti so tudi ugotovili, da nasilnež že dalj časa pretepa svojo mamo in zunajzakonsko partnerico. Nasilje nad žrtvama naj bi izvajal tudi ob prisotnosti svojih otrok. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo.

Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe. O ukrepu prepovedi približevanja so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin