Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 16.32

8 let

Munc: Mladi gospodiči niso nedolžne ovčice!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so se pogrešani včeraj vrnili domov k svojim domačim, policija pa je preklicala iskanje, se psiholog Matic Munc sprašuje, ali bo kdo od fantov tudi kazensko odgovarjal.

Pogrešani fantje so se po dobrem tednu iskanja včeraj vrnili domov, za zdaj pa se zdi, da za svoja dejanja ne bodo kazensko odgovarjali, razen če se izkaže, da so med svojim "popotovanjem" zagrešili še kakšno drugo kaznivo dejanje. V prihodnjih dneh se bodo sicer morali zglasiti na pogovor pri socialnem delavcu.

"Izhodišče, da dijaki niso kazensko odgovorni, zgolj floskula" Psiholog Matic Munc v svojem komentarju na portalu Slo kronika tako obravnavo s strani države ostro kritizira, saj je po njegovem mnenju izhodišče, da dijaki niso kazensko odgovorni, zgolj "floskula".

"Od 14. leta starosti že kazensko odgovorni, ne pa nedolžne ovčice" Munc tako zapiše, da so "mladi gospodiči že od 14. leta starosti kazensko odgovorni, ne pa nedolžne ovčice". Po njegovem mnenju se pogovor s "prestrašeno" socialno delavko precej razlikuje od prave kazni, ki bi v tem primeru lahko segala vse "od sodnega opozorila do Prevzgojnega doma Radeče".

"Slovenija zagonila kar nekaj denarcev, da je iskala turiste cel teden" Munc v nadaljevanju izpostavi tudi odgovornost staršev in pa dejstvo, da je "pobeg" mladoletnikov državo stal "kar nekaj denarcev". Po njegovem mnenju "smo kot družba res popolnoma izgubili kompas", če na vse skupaj gledamo kot "na nekaj otroške razigranosti".

"Čakamo še informacijsko pooblaščenko, da hitro zažene vik in krik" V svojem komentarju se prav tako obregne ob neučinkovitost slovenske policije, predpostavlja pa tudi odziv informacijske pooblaščenke, "da hitro zažene vik in krik, da se umaknejo osebni podatki ubogih otrok".

Ne spreglejte