Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 8. 2012,
9.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 8. 2012, 9.06

8 let, 5 mesecev

Jeseniški motorist ostaja v priporu, soudeleženca v pretepu pa izpuščena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Adnen Budimović (25), jeseniški motorist, ki so ga na Hrvaškem prijeli zaradi suma, da je zaradi pljuska z vodo z nožem do smrti zabodel 25-letnega Aleksandra Vidnjevića iz Poreča, ostaja v priporu.

Enaintridesetletnega Igorja Ilića z Jesenic, ki je osumljen, da je sodeloval v pretepu, pa je preiskovalni sodnik po plačilu varščine 60.000 kun (8.018 evrov) izpustil na svobodo, poroča Glas Istre. Budimović in Ilić sta bila oba člana jeseniškega motokluba El Diablo. Izpustili so tudi tretjega osumljenega, 28-letnega Primoža Požuna iz Krškega, potem ko ga je julija zaslišal namestnik okrožnega tožilca v Pulju. Požun je prav tako osumljen, da naj bi sodeloval v pretepu.

Tiskovna predstavnica puljskega mestnega državnega odvetništva Mirjana Zenzerović pa je za Glas Istre še povedala, da policijska preiskava še vedno poteka in da obtožnica za uboj Aleksandra Vidnjevića še ni bila vložena.

Spomnimo: Adnen Budimović naj bi sicer 8. julija brez pravega razloga napadel Vidnjevića, ki se je z družbo zabaval ob morju, pri tem pa po naključju z vodo poškropil slovenskega motorista. Po besednem spopadu in pretepu naj bi Budimović odšel po nož in z njim dvakrat zabodel 25-letnika iz Poreča, ki je nato umrl v puljski bolnišnici. Budimoviću za umor grozi do 15 let zapora, preostalima Slovencema, ki sta sodelovala v pretepu, pa denarna kazen ali leto dni zapora. Vidnjević je bil sicer poročen in oče dveh otrok, zaposlen pa je bil kot voznik gliserja v turističnem naselju Lanterna.

Ne spreglejte