Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 9.59

8 let

Grozljiv vikend na hrvaških cestah - 19 mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 13 hudih prometnih nesrečah je od petka zjutraj na hrvaških cestah umrlo 19 ljudi, še trije pa so v kritičnem stanju.

V dveh najhujših nesrečah je umrlo sedem ljudi, prejšnji konec tedna pa je tako eden izmed najbolj "črnih" v zgodovini hrvaških cest. V trčenju treh vozil pri Varaždinu umrli štirje ljudje Največ mrtvih je bilo v trčenju treh vozil pri Varaždinu, v katerem so v nedeljo umrli štirje ljudje, trije pa so umrli v soboto dopoldne v trčenju na avtocesti Zagreb-Split v šibeniško-kninski županiji. Voznica zaspala in zletela na travnik Grozljiva nesreča se je v soboto zvečer zgodila tudi na avtocesti Zagreb-Beograd pri Ivanić-Gradu, ko je turška voznica zaspala in z veliko hitrostjo zletela na travnik. Sopotnica je umrla, dva izmed njenih treh otrok pa sta hudo ranjena, tako kot voznica.

Neprilagojena hitrost najpogostejši razlog za hude nesreče Neprilagojena hitrost je bila najpogostejši razlog za hude nesreče, v katerih so umrli tako vozniki in sopotniki v avtomobilih, kot tudi motoristi in kolesarji. Policija je poudarila, da so nesreče izzvali predvsem udeleženci v prometu, tudi zaradi nepravilnega vključevanja v promet in prehitevanja.

Ostrejše kazni za prometne prekrške Policijske statistike pravijo, da je v prvih sedmih lanskih mesecih na hrvaških cestah umrlo 359 ljudi, v enakem obdobju letos pa 366. Na Hrvaškem sicer od sredine junija veljajo ostrejše kazni za prometne prekrške. Junija je bilo 48 mrtvih ali 16 manj kot v istem obdobju lani, julija pa 64 ali pet manj kot leta 2007.

Policija dodatno opozarja voznike, naj bodo v prihodnjih dneh posebej pozorni na najmlajše udeležence v prometu, saj se je danes začelo novo šolsko leto.

Ne spreglejte