Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 9. 2012,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 22. 9. 2012, 8.04

8 let

Duhovnik pridržal tatu do prihoda policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

10 V sredo so policisti v Podnanosu pri Ajdovščini obravnavali vlom v trgovino. Neznani storilec je ukradel več zavitkov cigaret, kave, čokolade in več ročnih brivnikov. Trgovca je tat oškodoval za skoraj 2.000 evrov, z vlomom pa je nastala tudi materialna škoda na objektu.

9 Pretekli konec tedna so tatovi domačinu iz okolice Otočca ukradli približno devet metrov skrbno nasekanih in zloženih drv. Škode je za okoli 500 evrov.

8 V petek ponoči je 20-letnik preplezal ograjo igralnice v Novi Gorici, pri tem pa so ga prijeli varnostniki in ga pridržali do prihoda policistov. Možje v modrem so mladeniču, ki je želel vstopiti, čeprav ima prepoved, izdali plačilni nalog.

7 Pretekli konec tedna je 39-letnik iz trgovine v Kopru ukradel 11 moških majic in povzročil za 167 evrov škode. Moškega bodo na predlog oškodovanca kazensko preganjali.

6 V nedeljo so bili policisti obveščeni, da ženska v okolici Radovljice vsiljivo berači v cerkvi. Policisti so 28-letni državljanki Romunije izdali plačilni nalog, ki ga je tujka plačala na kraju.

5 Na pokopališču v Mali Polani je neznani storilec v torek ukradel bakreni kip Marije.

4 Vinogradniku v Čužnji vasi so lopovi na začetku tedna potrgali in ukradli približno 500 kilogramov grozdja.

3 V ponedeljek so policisti v Šempetru pri Gorici 24-letniku zasegli "cigareto z zeleno rastlino, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo marihuano". Omenjeno snov so poslali na nadaljnjo analizo. Če se bo izkazalo, da gre za prepovedano drogo, bodo možje v modrem zoper mladeniča uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

2 V Zlatečah so policisti te dni obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel kotel za žganjekuho in več starin, med njimi dve starinski ročni bakreni škropilnici in več starejših zbirateljskih razglednic z znamkami. Škoda je za zbiratelja neprecenljiva.

1 Na začetku tedna so v okolici Železnikov prijeli moškega, ki je s strehe cerkve nameraval ukrasti odtočne cevi. Nepridiprava so med delom opazili mimoidoči in o tem obvestili duhovnika, ki je storilca izsledil v bližnji okolici in ga zadržal do prihoda policistov. Zoper 20-letnika bodo možje v modrem podali kazensko ovadbo.

Ne spreglejte