Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2014,
11.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2014, 11.29

7 let, 12 mesecev

Darko Šarić: Miroslavu Miškoviću sem dal denar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Darko Šarić je na sodišču v Beogradu na poligrafskem zaslišanju povedal, da sta nekdanji šef uprave kriminalistične policije Rodoljub Milović in zaščitena priča Ljubiša Buha Čume prejela podkupnino.

Šarić je dejal tudi, da je poslovnemu magnatu in lastniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću posodil denar za gradnjo Belvilla, stanovanjskega naselja v Beogradu. Govoril je tudi o svojem prepričanju, da je proces montiral Milović, imenoval ga je General Papaja, piše spletni portal telegraf.rs. Komu in koliko V poligrafskem zaslišanju je podrobneje opisal dogodke, o katerih je govoril pred sodiščem, in pojasnil, kaj se je dogajalo na sestanku na Jelovi gori, je povedal Šarićev odvetnik Radoslav Baćović. Dejal je tudi, da je Šarić na zaslišanju pojasnil, na kakšen način in po katerih kanalih so določeni ljudi zahtevali denar ter tudi, komu je dal koliko denarja, še piše srbski portal.

Spletni portal blic.rs pa poroča, da sta Mišković in Buha dajala denar Šariću. Na zaslišanju naj bi namreč pritrdilno odgovoril na vprašanji, ali sta mu dajala denar, rezultat pa je po poročanju portala pokazal, da je govoril resnico. Nato je tudi povedal, da mu je Mišković dal 5,5 milijona evrov, ni pa pojasnil, zakaj mu je dal ta denar, še piše blic.rs.

Na lanski lestvici najbogatejših narkokraljev, ki jo je pripravil Forbes, je Šarić zasedal peto mesto. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na 27 milijard dolarjev oziroma dobrih 19 milijard evrov.

Po štirih letih in pol bega se je marca predal sam Šarić se je po štirih letih in pol bega marca sam predal pravosodnim organom in tedaj izjavil, da ni kriv očitanih dejanj. Kot je znano, naj bi del velike mednarodne preprodajalske mreže prepovedane droge segal tudi v Slovenijo, kjer je zaradi tega na zatožni klopi sedelo kar 17 ljudi. Štirje od njih so že pravnomočno obsojeni za del po obtožbi, kjer je šlo za dokaze po italijanski obtožnici, za 13 obdolženih v zadevi Balkanski bojevnik pa je višje sodišče presodilo, da mora primer v ponovno presojo. Sojenje se je tako junija začelo znova.

Ne spreglejte