Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

umor Celje nasilje alkohol

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 13.13

8 let

32-letni Silvo Temnik načrtoval umor svoje žene Mojce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ker se mu je žena med davljenjem upirala, je uporabil vrvico, o podrobnostih petkovega umora pravijo celjski policisti.

Policista, ki sta med rutinsko kontrolo prometa v petek nekaj pred 23. uro ustavila avtomobil, ki ga je vozil 32-letnik, sta na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži opazila žensko, ki ni kazala znakov življenja. Kot je danes na tiskovni konferenci povedal vodja oddelka splošne kriminalitete v sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vugrinec, sta voznika, neuradno gre za Silva Temnika, vprašala, kdo je oseba na tleh, ta pa je hladnokrvno odgovoril, da je ubil svojo ženo.

Ker je bil nasilen, se je odselila od doma in se hotela ločiti Umor žene, šlo naj bi za Mojco Temnik, sicer mater treh otrok v starosti pet, štiri in dveh let, naj bi po prvih ugotovitvah policije načrtoval. Žrtev naj bi se hotela ločiti, zaradi česar naj bi se pred nekaj tedni z otroki preselila nazaj k staršem. Tistega večera se je Silvo Temnik odpeljal v Laško, jo počakal pred službo in jo povabil na pijačo.

Ubil jo je, ker ga zavrnila Ker naj bi ga v avtu še enkrat zavrnila, se je odločil, da jo bo ubil. Začel jo je daviti, po poročanju policije pa si je, ker se mu je upirala, pomagal z vrvico. Osumljeni naj bi imel težave z alkoholom, zaradi nasilja v družini pa so mu policisti že leta 2011 izrekli ukrep prepovedi približevanja. Enak ukrep ga je doletel tudi januarja letos, a je že potekel.

Danes pogreb umorjene matere treh otrok Osumljeni je trenutno v pridržanju, danes pa naj bi ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki bo odločal tudi o morebitni odreditvi pripora. Kot navajajo Slovenske novice, se bodo svojci od umorjene Mojce poslovili danes popoldne, starši pokojne pa naj bi nad otroki zahtevali popolno skrbništvo.

Ne spreglejte