SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

MOL s projektom Ljubljana, pametno mesto za ekološko ozaveščanje občanov

3

termometer

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v partnerstvu z družbo Siemens pripravila projekt Ljubljana, pametno mesto.

Z njim po besedah koordinatorke projekta na MOL Nataše Jazbinšek Seršen dajejo poudarek na ozaveščanju ljudi in spodbujanju dobrih okoljskih praks. Po besedah župana Zorana Jankovića gre za "mehke vrednote", ki pa lahko veliko naredijo.

Predstavljajo "okoljsko izkaznico Ljubljane"

Projekt, ki se usmerja v energetsko in širšo okoljsko učinkovitostjo, njegov pobudnik pa je družba Siemens, ima posebno spletno stran, ki je dostopna tudi preko matične strani MOL. Po besedah Jazbinšek Seršenove tako predstavljajo "okoljsko izkaznico Ljubljane", prikazujejo več primerov dobrih praks in konkretne ukrepe MOL.

Kot je na torkovi novinarski konferenci MOL povedala vodja korporativnega komuniciranja pri Siemensu Martina Merslavič, gre za del globalne pobude, ki trenutno zajema 12 držav po svetu.

Zamenjali so vse azbestne strehe na vrtcih in šolah na območju MOL

Na novinarski konferenci je sicer načelnica oddelka za varstvo okolja na MOL Alenka Loose predstavila tudi dosedanje delo mestne občine pri odstranjevanju azbestnih odpadkov iz okolja, v okviru katerega so v letu 2009 in letos z nelegalnih odlagališč odstranili 357 ton azbestnih odpadkov. Poleg tega so v letih 2008 in 2009 zamenjali vse azbestne strehe na vrtcih in šolah na območju MOL, je dodala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin